Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţie a Primăriei Alba Iulia la Cambridge. Reuniune de lucru a partenerilor în proiectul „Cyclelogistics”

Publicat

Primarul Mircea Hava urma să plece marți la Cambridge, în Marea Britanie, ca partener într-un proiect al municipiului Alba Iulia. În intervalul 10-15 iulie 2012, primarul şi-a anunţat participarea la o reuniune de lucru a partenerilor de proiect „Cyclelogistics – Moving goods by cycle”. Este un proiect care vizează transportul mărfurilor ușoare cu ajutorul bicicletelor pentru diminuarea poluării și reducerea traficului în orașe și este inițiat de organizația Austrian Mobility Research (FGM-AMOR) din Austria.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, alături de alți 9 membri (printre care Nicușor Moldovan), fac parte din echipa proiectului „Cyclelogistics – Moving goods by cycle”. La Cambridge, delegaţia participă la o reuniune în cadrul proiectului. Cheltuielile ocazionate de această deplasare au fost aprobate, luni, de Consiliul Local, însă acestea vor fi decontate din fondurile proiectului european. Delegația încă nu plecase marți, iar primarul a anunțat că va lua o decizie în acest sens în cursul zilei de miercuri.

Proiectul vizează asigurarea transportului mărfurilor ușoare cu ajutorul bicicletelor, iar zonele principale de acțiune sunt în interiorul orașelor predispuse la poluare și aglomerație cauzate de către autoturismele de transport marfă. Obiectivul proiectului este de a reduce consumul de carburanți și implicit al emisiilor de CO2, eliberarea zonelor din interiorul orașelor și micșorarea poluării fonice din orașe.

Municipalitățile parte ale acestui proiect vor avea ca obiectiv crearea condițiilor favorabile implementării transportului de mărfuri ușoare cu ajutorul bicicletelor. De asemenea, acestea vor analiza serviciile proprii astfel încât unele transporturi motorizate să poată fi schimbate  cu transportul profesional cu biciclete.

Partenerii proiectului sunt European Cyclists Federation (Belgia), Outspoken Delivery (Marea Britanie), Municipalitatea din Ferrara (Italia), Agenția Energiei Plovdiv (Bulgaria), Cycle Chic (Danemarca), La Petite Reine (Franța), Cyclists Touring Club Charitable Trust (Marea Britanie), IBC Cycling Consultancy (Olanda).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax