Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Primarul Mircea Hava, audiat la DNA în Dosarul STP: „E vorba de diferența de tarif a biletelor, care nu a fost niciodată aplicată”

Publicat

YouTube video

Primarul Mircea Hava a fost invitat din nou la DNA pentru a da declarații în legătură cu „Dosarul subvențiilor ilegale de la STP”. La mai bine de un an de la demararea acțiunilor, acestuia i s-a prezentat materialul de urmărire penală și i s-au cerut lămuriri. A fost pusă în discuție diferența de tarif propusă inițial într-o hotărâre de Consiliu Local, dar niciodată aplicată, potrivit căreia pentru un bilet cumpărat de la automatul din stația de autobuz se plătește 1,8 lei, iar pentru unul vândut din autobuz, de la șofer, pasagerul ar fi plătit 2,8 lei.  

„Am fost și azi și altădată. Nu e nicio problemă. Am fost chemat în legătură cu STP. Le-am dat lămuriri. Ce vor hotărî cei de la DNA dacă ne vor trimite în instanță, este problema lor. Procurorii nu au spus nimic de genul acesta. Nu m-am dus să demontez. Am explicat tot ceea ce poate să facă primarul în chestiuni de genul ăsta. Primarul nu primește facturi. Primarul are o politică: să facă un transport public OK cu costurile aferente. Au fost niște lucruri pe care procurorii poate le-au interpretat altfel. Le-am explicat modul nostru de interpretare. E vorba de acel tarif al biletului, care vândut în autobuz ar fi costat 2,8 lei, dar care nu a fost aplicat niciodată. Niciunul dintre biletele tipărite cu prețul de prețul de 2,8 lei nu a fost vândut. Biletele se vând la 1,8 lei și de la automat și de la șofer. E o chestiune de interpretare”, a declarat Mircea Hava.

Pe lângă primarul Mircea Hava, au fost chemați și Paul Voicu și Ioan Bogățan.

„Într-o hotărâre de consiliu local apărea un tarif în autobuz, o suprataxă de 2,8 lei și a fost considerat că acea suprataxă este prețul biletului care se vinde în autobuz. Știți prea bine toți care circulați cu autobuzul că prețul este 1,8 lei. Nu putem să avem două tarife. Atunci a apărut această nelămurire. Cineva a încercat să o ducă la o chestiune de corupție. Sper că s-au lămurit toate lucrurile, dacă nu, se vor lămuri în instanță”, a declarat primarul.

Primarul și viceprimarii implicați în dosar, Paul Voicu și Ioan Bogățan, au fost chemați la DNA în calitate de învinuiți. Acestora li s-a prezentat materialul de urmărire penală. Potrivit primarului, dosarul era compus din 80 de volume, dintre care 4 sunt pline cu declarații.

„Rămâi uimit când citești declarațiile unor colegi care spun că ei nu știu nici nu au văzut nimic, ei au venit în consiliu doar ca să ridice mânuța degeaba și nu stiu ce au votat. Este degradant”, a conchis primarul.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax