Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Mircea Hava, despre ridicarea mașinilor în Alba Iulia: Este o măsură luată împotriva nesimțirii

Publicat

hava

Cel mai fierbinte subiect al momentului în Alba Iulia este, de mai bine de o săptămână, problema ridicării mașinilor. Întrebat despre lipsa locurilor de parcare și faptul că oamenii sunt nemulțumiți că nu li s-a dat o alternativă la puținele parcări, dar în schimb li se ridică mașinile, primarul Mircea Hava a spus că nicăieri în lume nu sunt parcări câte mașini sunt și că nu renunță la această măsură. 

„Această măsură a fost luată pentru nesimțire, și cu asta am terminat. Poți să-ți bagi mașina în curte. S-au făcut niște greșeli de marcaj pentru că acolo unde este oprirea permisă, se lasă, dar nu se parchează acolo, când poți să te bagi în curte. Este plin de mașini pe locurile unde nu au ce căuta. De dimineață, chiar eu am sunat să vină să ridice o mașină de la fosta moară, unde este acum bowling. Erau locuri de parcare libere, dar ei au lăsat mașina în intersecție. Pot să îmi reproșeze cât vor. Nu renunț la chesiunea asta până nu se disciplinează. Uite că deja s-a făcut lumină pe străzi”, a spus Mircea Hava.

Acesta a mai spus că idei sunt pentru amenajarea de parcări, însă pentru asta au nevoie de foarte mulți bani.

„Idei avem, dar ne trebuie bani. Știți de anul trecut că asta din centeu, o parcare sub Piața Iuliu Maniu, voiam să o începem, dar nu avem bani”, spune Hava.

Primarul a vorbit și despre spațiul de vizavi de Casa de Cultură a Studenților, pe care primăria intenționa să îl cumpere încă de acum cinci ani, însă prețul cerut este unul prea mare. „Sperăm că putem să îl luăm. Acum am ajuns undeva la 50 de euro pe metru pătrat. Tot discutăm și negociem. Acolo chiar vrem să facem parcare”, mai spune primarul.

„Mai este un lucru. Avem discuții cu cea mai mare firmă de parcări din Europa. Condiția de a veni și de a face parcare aici era legată de numărul celor care își lasă mașina în parcare, nu pe lângă parcare. Uitați-vă la parcarea din centru că e goală, dar se parchează pe drum. O să ajungem în situația de a face o parcare de milioane de euro și pe urmă să ne uităm cum stau cu mașinile pe laterale și nu intră nimeni, pentru că trebuie să plătească un leu”, a declarat în final Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan

    joi, 08.02.2018 at 18:31

    ce se fac restul oamenilor care nu au locuri speciale de parcare ca si domnul primar. stiu ei la viitoarele alegeri cand vor umbla din nou pe jos pe strazi dupa voturi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax