Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Mircea Hava, obligat prin sentinţă judecătorească să prezinte partea nevăzută a contractelor cu „Grup Corint”

Publicat

Vicepreşedintele PNL, Florin Roman a primit o sentinţă irevocabilă în procesul împotriva primarului Mircea Hava, căruia i-a solicitat să îi pună la dispoziţie informaţii de interes public legate de lucrările din Cetatea Alba Carolina. Acesta a fost unul dintre subiectele tratate de vicepreşedintele liberal în conferinţa de presă de vineri. Potrivit acestuia, în urma sentinţei eliberate de Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 3 zile, primarul Mircea Hava este obligat să îi prezinte informaţiile solicitate.

Florin Roman a primit o sentinţă irevocabilă în procesul înaintat împotriva primarului Mircea Hava, căruia i-a solicitat, în baza Legii 544, informaţii despre lucrările din Cetatea Alba Carolina, efectuate de firma „Grup Corint” şi despre cheltuielile în zonă. Prima sentinţă eliberată de Tribunal îl obliga pe primar sa îi pună la dispoziţie datele solicitate şi să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere şi cheltuielile de judecată. În sentinţa irevocabilă de la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa a decis că este suficient ca primarul să pună la dispoziţie informaţiile solicitate. „Practic, se recunoaşte greşeala domnului primar, dar nu i se dă dojană”, a spus Roman. Totuşi, cheltuielile de judecată vor trebui plătite de primar.

„În scurt timp, albaiulienii pot afla totul despre lucrările din Cetate, dacă s-au făcut la preţuri corecte”, a adăugat Florin Roman.

Potrivit lui Florin Roman, la solicitarea menţionată, Primăria a invocat că firma „Grup Corint” participă la diverse licitaţii, iar punerea la dispoziţie a informaţiilor ar afecta posibilitatea de a se prezenta la licitaţii.

În urma sentinţei irevocabile, primarul este obligat prin ordin judecătoresc să prezinte informaţiile solicitate, în termen de 3 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. km0

    vineri, 30.03.2012 at 15:44

    Cu siguranta edilul nu a facut publice astfel de contracte deoarece ar iesi la iveala lucruri necurate.
    Bine macar ca exista oameni care sunt interesati de demascarea acestor contracte!

  2. gabi

    vineri, 30.03.2012 at 16:39

    Informatii de interes public nefacute publice?
    Ori pt. domnul Hava cuvantul „public” are alt inteles, ori domnul Roman vorbeste prostii. Desi daca dumnealui crede ca are dreptate, are mai multe sanse sa scoata informatiile alea la iveala prin spionaj sau furt.
    Ma mir chiar si ca s-a gandit sa apeleze la justitie, pt. ca de obicei opozitia nu face decat sa dea din gura inutil, incercad sa dea in gat puterea.

    • el conquistador

      sâmbătă, 31.03.2012 at 10:09

      cetatene gabi……pentru hava cuvintul „public” are doar inteles de „ceea ce vreau eu”……
      primaria/primarul, a ascuns date publice din TOATE contractele incheiate in ultimii ani. Daca ar fi fost facute publice, orice inginer ar fi observat ca devizele sint umflate cu 500%……si cind spun 500% cred ca spun prea putin.
      Iar despre licitatii, stie toata lumea ca sint dirijate. Si dirijarea se face in mod brutal, fara nici o jena.

  3. eu

    sâmbătă, 31.03.2012 at 18:56

    haha,le a ascuns intrun dulap,haha…….pai daca este public cum sa ascunda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax