Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Mircea Hava vrea să înființeze un „Consiliu Cetăţenesc” la Alba Iulia. Inițiativa, unică în România, a venit din partea unui candidat al ARD la Parlamentare

Publicat

La iniţiativa primarului Mircea Hava şi a candidatului ARD pentru Camera Deputaţilor Dorin Nistor, la Alba Iulia se va înfiinţa un „Consiliu Cetăţenesc” – un organism cu rol consultativ   în luarea deciziilor de către administraţia locală. Iniţiatorii acestui proiect pornesc de la ideea că „părerea cetăţenilor trebuie ridicată la rang de lege, iar acest lucru se poate întâmpla pentru prima dată în România la Alba Iulia”.

Oricare locuitor al municipiului va putea face parte din acest Consiliu, iar toţi cei care vor deveni consilieri cetăţeneşti vor fi consultaţi periodic asupra unor probleme importante privind dezvoltarea oraşului, care vor intra în atenţia Consiliului Local Alba Iulia.

De asemenea, membrii Consiliului Cetăţenesc vor primi din partea viitorului deputat de Alba, Dorin Nistor şi a altor parlamentari ARD, propuneri concrete privind măsuri menite să aducă prosperitate oraşului şi judeţului. Ei vor avea ocazia să îşi exprime opinia faţă de propunerile prezentate, iar părerile lor vor fi ascultate.

„Am încrede în spiritul civic al albaiulienilor şi sunt convins că vom avea o mulţime de cereri de aderare la acest Consiliu Cetăţenesc, care va deveni, în mod informal, desigur, al doilea Consiliu al oraşului, după cel local. În zilele următoare, vom demara acţiunea concretă pentru înscrierea cetăţenilor”, a declarat Dorin Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. mutu

    miercuri, 31.10.2012 at 19:41

    cine ma? voi!..de 3-4 ani incerc sa va lamuresc sa modificati o HCL ,care incalca prevederile HG , iar voi ma trimite-ti in instanta , dupa ce nu tu audienta, nu tu raspuns la sesizare ..la paraul iovului cu voi …marlanilor!!!

  2. Dan

    miercuri, 31.10.2012 at 20:50

    In sfarsit cineva s-a gandit sa mai intrebe si cetatenii. pacat ca numai inainte de campanii se gandesc si la ei. Oricum, mai bine decat cu unul ca Potor care a lipsit un an din parlament si si-a luat salarul. in campania lui n-am auzit decat de POTORina care s-a dovedit a fi foarte puturoasa.

    • mihaita

      joi, 01.11.2012 at 13:56

      ai dreptate, Poptor nu a existat !

  3. mihai

    miercuri, 31.10.2012 at 20:52

    uite o alta idee. Zona aceea din fata de la magazinul Unirea, sa o reabilitati si sa faceti un fel de „piata a somerilor”. Un loc in care sa vina oamenii si sa isi gaseasca de lucru. Sa fie niste panouri cu anunturi ale angajatorilor, niste locuri unde oamenii sa stea si sa citeasca un ziar cu anunturi de angajare. Ceva de genul.

    • Dionis

      miercuri, 31.10.2012 at 22:11

      La cati someri sunt in Alba Iullia spatiul ar fi mult prea mic. Eventual, undeva pe un stadion …

  4. mitru

    miercuri, 31.10.2012 at 23:36

    Pe voi nu va poate trata nimeni si nimic de autismul de care suferiti, care pt voi este contagios!!!

  5. snooker6767

    vineri, 02.11.2012 at 12:59

    „… un organism cu rol consultativ în luarea deciziilor de către administraţia locală”?!? Dar consiliul local ce este. Dar primarul de ce a fost ales in „fruntea” comunitatii? Care sunt atributiile lui? Dar ale viceprimarului? Dumneavoastra domnilor ne credeti tampiti! Daca tot va „doare” atat de mult de parerea cetatenilor, uite o sugestie: TOTI CEI CARE SUNT ALESI IN FUNCTII DE CONDUCERE (PRIMAR, VICEPRIMAR, PRESEDINTE DE COSILIU JUDETEAN, CONSILIEIR LOCALI, ETC) SA FIE RECOMPENSATI PENTRU SERVICIILE ADUSE IN FOLOSUL COMUNITATII PRIN MEDALII, DIPLOME, PLACHETE COMEMORATIVE, ETC. SA FACA TOTUL FARA NICI O RECOMPENSA MATERIALA. Ce ziceti de o asemenea propunere? Poate va ganditi pret de cateva minute la ea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax