Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Mirel Hălălai: Lucrările pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Alba încep la Teiuş

Publicat

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, prezent în conferinţă de presă organizată de PSD Alba, a anunţat că investiţia în cel mai mare parc fotovoltaic din județul Alba va deveni realitate în curând. Dacă în luna martie, planurile pentru construirea a două parcuri fotovoltaice în Teiuș existau doar în hârtii, firmele care au avut această iniţiativă urmează să înceapă lucrările. „Fabrica” de energie „verde” va crea nouă locuri de muncă permanente, iar alte 45 de persoane vor fi implicate în faza de execuție a lucrărilor. 

Mirel Hălălai a declarat că „în scurt timp vor începe lucrările de ridicare a celor două parcuri fotovoltaice în Teiuș, un parc de 10 hectare și respectiv unul de 85 de hectare. În afară de locurile de muncă, în afară de relația pe care comunitatea o va câștiga prin această investiție, terenul respectiv are utilitate agricolă, rămâne la nivelul de pășune, de pajiște.”

Energia produsă de cele două parcuri fotovoltaice va intra în sistem, pe baza unor contracte economice încheiate cu furnizorul național de energie.

Primarul spune că la alocarea unei cote de energie, administraţia locală o va putea achiziționa la un preț peferenţial, „în așa fel încât să ne putem rezolva necesitățile iluminatului public”. Firmele private care contribuie la ridicarea parcurilor fotovoltaice vor avea puncte de lucru la Teiuș.

PUZ-urile pentru construirea celor două parcuri, pe suprafețe aflate în extravilanul localității au fost aprobate de consilierii locali în luna martie.

Potrivit raportului de specialitate, al primului parc fotovoltaic, firma ECG Solar SRL amenajează un teren extravilan de 869.400 m2. Puterea instalată este de 45 MW. Cel de-al doilea parc fotovoltaic, cu o putere instalată de 3,5 MW, va fi construit pe un teren în suprafaţă de 110.370 m2, de firma Enerson Power & Gas SRL. Citeşte AICI mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax