Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa anunță sfârșitul crizei gunoaielor din oraș. Ce soluție de avarie s-a găsit

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a declarat pentru alba24.ro că după două saptămâni de criză a gunoaielor lucrurile vor reveni la normal de miercuri, 8 iunie. 

Mai exact, primarul Pleșa a avut o întâlnire marți, 7 iunie, cu unul dintre directorii Polaris și în urma discuțiilor se pare că s-a găsit o serie de soluții pentru a preveni pe viitor o nouă problema cu ridicarea deșeurilor. 

Potrivit primarului Pleșa, în cursul zilei de marți au fost ridicate toate restanțele (gunoiul care era aruncat și neridicat de luni), iar de miercuri colectarea se va realiza normal, după programul stabilit.

De asemenea, în urma discuției cu cei de la Polaris, se pare că s-a găsit și o ”soluție de avarie”: la începutul săptămânii viitoare groapa de gunoi de la Târgu Jiu își va relua activitatea, după ce au fost obținute toate avizele necesare din partea Gărzii de Mediu.

În această sens reprezentații Primăriei Alba Iulia vor avea o serie de discuții cu cei de la Târgu Jiu, iar în caz că la Galda de Jos vor fi iar probleme, gunoiul va fi transportat la groapa din Târgu Jiu, a declarat primarul Gabriel Pleșa pentru alba24.ro.

Însă pentru acest lucru va fi nevoie de negocierea unui contract cu autoritățile din Târgu Jiu.

Mai mult de atât, s-a găsit și o soluție pentru deșeurile inerte, adică gunoiul provenit din constucții: firma Polaris va transporta deșeurile inerte ridicate din Alba Iulia la noua groapa de gunoi special concepută în acest sens la Ocna Mureș.

Pentru acest lucru se va organiza o ședință de Consiliu Local unde va fi dezbătută situația și discutat tariful pentru transportarea deșeurilor inerte la Ocna Mureș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gud

    marți, 08.06.2021 at 21:48

    Tin sa il anunt pe dl Plesa ca sunt gunoaie neridicate de 2 saptamani si 5 zile in zona HCC.

  2. pilu

    miercuri, 09.06.2021 at 12:37

    Nu-mi vine sa cred ca avem groapa de gunoi la Galda si ducem gunoi la Tg. Jiu. Ce dracu mai pastoreste CJ-ul asta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax