Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai declarat INCOMPATIBIL de ANI. A semnat contracte cu o firmă, la care a fost asociat și administrator

Publicat


primar teius, mirel halalaiPrimarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Primarul a semnat 10 contracte cu firma la care a fost asociat şi administrator.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit raportului ANI, în perioada exercitării mandatului de primar, Mirel Hălălai (PSD) a încheiat un număr de 10 contracte şi un act adiţional cu S.C. Dami Prod S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum şi funcţiile de director general şi administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soţia sa deţine funcţia de contabil începând cu data de 10 martie 2009. În baza contractelor şi a actului adiţional, Primăria Oraşului Teiuş a efectuat plăţi către S.C. Dami Prod S.R.L., în cuantum de 105.913,38 Lei.

De asemenea, aşa cum rezultă din declaraţia de avere completată la data de 14 iunie 2013, persoana evaluată avea acordat, la data de 31 decembrie 2012, un împrumut în sumă de 330.270 lei către S.C. Dami Prod S.R.L., din care, până la data de 31 decembrie 2013, a fost returnată suma de 79.500 Lei.
”Persoana evaluată a încălcat, astfel, atât dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75 din Legea nr. 393/2004, cât şi dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României. Agenţia Naţionalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, Judeţul Alba, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se afirmă în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.
Relaţiile dintre primar şi firma acestuia au fost descoperite şi de Curtea de Conturi. Potrivit raportului făcut public de Curtea de Conturi cu privire la activitatea din 2013, Primăria Teiuş a realizat cheltuieli ilegale de 224.000 de lei. Banii au fost plătiţi către patru firme, la care existau interese printre reprezentanţii administraţiei locale. Astfel, primarul Mirel Hălălai a fost asociat la una dintre ele, arhitectul şef este încă asociat la alta, iar în cazul consilierilor locali, unul este director economic, iar celălalt asociat, la altă firmă. Potrivit Camerei de Conturi, Primăria Teiuş a achitat către SC Dami Prod SRL (tâmplărie şi dulgherie – n.r.), contravaloarea unor achiziţii de bunuri, de lucrări şi prestări de servicii. La această firmă, Mirel Hălălai primarul oraşului Teiuş are interes personal patrimonial, prin împrumuturile acordate acestei firme în perioada în care a avut calitatea de asociat şi director general. Au fost astfel încălcate prevederile legislaţiei în vigoare, deoarece toate achiziţiile efectuate de la această societate s-au realizat prin încredinţare directă, fără să existe un minim de transparenţă.

Acelaşi aspect negativ s-a constatat şi în cazul plăţilor efectuate de către Primăria Teiuş către: – SC Unifast SRL (în domeniul activităţi generale de curăţenie a clădirilor – n.r.), societate la care un consilier local are un interes personal, fiind în acelaşi timp şi director economic (Adriana Mariana Cristea – n.r., soţul ei este consilier judeţean la CJ Alba si director la firma respectivă) – SC Santermo SRL (instalaţii – n.r.), societate la care un alt consilier local are un interes personal, fiind în acelaşi timp şi asociat (Cornel Hălălai – n.r.) – SC Nova Getica SRL, societate la care arhitectul şef deţine calitatea de asociat. Valoarea cu care s-a prejudiciat bugetul Primăriei Teiuş a fost de 224.000 lei, inclusiv beneficiile nerealizate calculate in timpul misiunii de audit.
Comunicatul Agenție Naționale de Integritate

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL

În perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte și un act adițional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum și funcțiile de director general și administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soția sa deține funcția de contabil începând cu data de 10 martie 2009.

În baza contractelor și a actului adițional, Primăria Orașului Teiuș a efectuat plăți către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 Lei.

De asemenea, așa cum rezultă din declarația de avere completată la data de 14 iunie 2013, persoana evaluată avea acordat, la data de 31 decembrie 2012, un împrumut în sumă de 330.270 Lei către S.C. DAMI PROD S.R.L., din care, până la data de 31 decembrie 2013, a fost returnată suma de 79.500 Lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, atât dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75 din Legea nr. 393/2004, cât și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României.

 Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, Județul Alba, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.
sursa: ANI


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    sâmbătă, 13.06.2015 la 11:14

    La Arieseni nu se intampla nimic?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4 milioane de români se tratează cu antibiotice, pentru răceli și dureri în gât

Publicat

medicamente

Peste 4,5 milioane de români au ales să trateze răcelile și durerile în gât cu antibiotic. Peste 30% dintre aceștia nu au cerut sfatul vreunui medic. Sunt concluziile unui studiu al Societăţii Române de Rinologie şi Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. O treime dintre cei care au consumat antibiotic fără prescripţie de la medic s-au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cât riscă să plătească amendă cei care refuză să se legitimeze la cererea polițiștilor, de la 1 ianuarie

Publicat

Poliția Română anunță că, de la 1 ianuarie, vor fi sancțiuni mai mari pentru cei ce refuză legitimarea. ”Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Adolescență după gratii. Tânăr din Cugir, condamnat pentru tâlhării comise când avea doar 17 ani

Publicat

inchisoare

Un tânăr din Cugir de doar 19 ani, aflat în arestul preventiv de la IPJ Alba, a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pentru două tâlhării. Din centrul educativ s-a întors în luna iulie, unde a stat închis pentru furt calificat și tâlhărie. Pe numele său mai există un dosar la Judecătoria Alba Iulia, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urs lovit de o mașină pe DN 13A Praid – Bălăușeri, în județul Mureș. Al doilea în patru zile, pe același segment de drum

Publicat

Un urs a fost lovit de o mașină luni seara pe DN 13 A la Ghindari, pe segmentul Praid – Bălăușeri, la circa 15 kilometri distanță de locația în care, sâmbătă, a fost împușcat alt urs, ce s-a ales cu trei picioare fracturate după ce a fost izbit de un autoturism. S-au înmulțit foarte mult […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate