Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Silviu Vinţeler propune eliminarea abonamentului la apă în Ocna Mureş. Proiect în Consiliul Local

Publicat

Ocna Mures air3 Primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, propune eliminarea abonamentului lunar pentru instalaţii, cost ce apare pe facturile la apă ale localnicilor. Decizia a fost luată în contextul majorării preconizate a tarifelor la apă şi canalizare, ca o măsură compensatorie.

În urma unor investiţii la reţeaua de apă, deja realizate sau în derulare, costul apei potabile şi a serviciul de canalizare creşte şi la Ocna Mureş. Pentru a atenua efectul acestor majorări, edilul a propus eliminarea din facturile localnicilor a unui tarif – abonament lunar instalaţii, aplicat de câţiva ani, potrivit ocnamuresonline.ro.

Propunerea de majorare a tarifelor este de 3,14 lei/mc la apă potabilă (de la 3,10 lei/mc), respectiv 3,18 lei/mc pentru canalizare (de la 2,86 lei/mc).

Proiectul iniţiat de primar este luat în discuţie în şedinţa Consiliului Local Ocna Mureş de miercuri, 30 august.

La categoria investiţii, Ocna Mureş, ca pare a Asociaţiei Apa Alba, a beneficiat de lucrări ân valoare de peste 17 milioane de euro, în 2013, pentru reabilitări, extinderi şi modernizări de reţea. Urmează investiţia pentru conducta de alimentare Galda – Ocna Mureş şi reţeaaua de apă-canal de la Războieni, în sumă totală de peste 30 milioane euro.

Creşterea tarifelor la apă şi canalizare sunt consecinţe şi ale acestori investiţii mari.

sursă: ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax