Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăvara vine cu valuri de evenimente internaţionale în Alba: Golf, cultură, muzică, arte şi folclor

Publicat

În luna aprilie, Consiliul Judeţean, împreună cu partenerii săi dau startul la o mulţime de evenimente ce vor avea loc în următoarele luni, în Alba Iulia şi în judeţ. Cultură, folclor, sport, agrement, divertisment, în festivaluri şi concursuri – de toate acestea vor avea parte albaiulienii şi toţi românii şi străinii care vor veni în judeţ, în lunile aprilie, mai, iunie, iulie. Aproape săptămână de săptămână, Alba Iulia va prinde viaţă la festivalurile internaţionale ce se pregătesc, iar publicul va primi porţii generoase de literatură, muzică, artă, umor. De asemenea, un eveniment excepţional este Competiţia Internaţională de Golf „Pro-Am”, ce va avea loc la sfârşitul lunii aprilie, la Pianu de Jos. Vă prezentăm în linii mari calendarul evenimentelor ce vor avea loc în Alba Iulia şi în judeţ, în următoarele luni.

28-29 aprilie: „Pro-Am” – Competiţie de Golf. Aceasta este prima competiţie din România înscrisă pe calendarul internaţional al competiţiilor profesioniste. Evenimentul va avea loc la Pianu de Jos şi vor participa 120 de jucători de golf profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate. Premiile acordate vor fi în valoare totală de peste 17.000 euro şi sunt acordate de sponsorul principal al competiţiei.

27-28 aprilie: „Colocviile Tinerilor Scriitori”, eveniment organizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara. Cu această ocazie vor fi premiaţi cei mai buni scriitori tineri din ţară, pentru activitatea din anul 2011.

4-6 mai: „Colocviile Romanului Românesc”. La acest eveniment, Consiliul Judeţean, împreună cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara vor premia cele mai bune romane româneşti ale anului 2011.

4-6 mai: Târgul de Carte de la Alba Iulia. Aceasta este o expoziţie de carte cu vânzare, la care vor participa edituri din toată ţara. Evenimentul va avea loc la Alba Mall şi este organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”.

6-9 mai: Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”. Festivalul, ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, se va desfăşura la Sebeş, Lancrăm şi Alba Iulia şi va avea două secţiuni, literatură şi artă plastică, în cadrul cărora vor avea loc concursuri cu premii. Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe pagina de internet a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

18-20 mai: Festivalul Internaţional „Alba Jazz”. Un festival la dimensiune „macro”, cu mai multe scene, în Cetatea Alba Carolina. În cele trei zile, vor concerta o mulţime de trupe de jazz din România şi din străinătate. Dintre aceştia, unul va fi cu siguranţă Mike Godoroja, care şi-a anunţat participarea în urmă cu câteva săptămâni, cu ocazia unui concert susţinut în Sala Unirii din Alba Iulia.

13 mai – 3 iunie: Festivalul „Cultură pentru cultură”. Acesta este un eveniment de folclor, organizat, alternativ, în 4 zone ale judeţului Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural „Augustin Bena” şi primăriile localităţilor în care se va desfăşura. Evenimentul constă într-o serie de competiţii de muzică şi dansuri populare, la care vor participa Căminele Culturale din zone. Primii 3 câştigători ai fiecărei competiţii vor primi premii în valoare de 100.000 lei (locul I- 50.000 lei, locul II- 30.000 lei şi locul III-20.000 lei). Ocupanţii locului I vor merge în etapa finală, care va avea loc la Târgul de Fete de la Găina, în 21-22 iulie. Cele 4 competiţii se vor desfăşura după următorul program: 13 mai – Blaj, 20 mai – zona Apuseni (Poiana Narciselor, comuna Bucium), 27 mai – Sebeş, Doştat, 3 iunie – Ocna Mureş-Aiud.

8-9 iunie: Festivalul Internaţional de Epigrame şi Umor. Acesta este un festival-concurs, de versuri umoristice şi caricaturi, cu participanţi din România şi străinătate. Organizatorii evenimentului au anunţat, ca posibilă, participarea „Regelui Caricaturii”, Ştefan Popa Popa’s.

21-22 iulie: Târgul de Fete de la Găina, un eveniment popular-folcloric cu o tradiţie de aproape două secole. În perioada următoare, organizatorii vor face public programul exact al evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anonim

    miercuri, 11.04.2012 at 16:10

    muzica,adica un festival de jazz…?

  2. gheo

    miercuri, 11.04.2012 at 18:28

    cu dorinel in primul rand ..va faceti de ras cu el si pe el e un ******** fara drept de insotitor ……………………….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax