Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele operaţii de cataractă cu aparatura nouă, la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Alba

Publicat

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Alba au comunicat că, joi, la Secţia de Oftalmologie s-au desfăşurat primele 6 intervenţii chirurgicale pentru cataractă, cu ajutorul aparatelor noi, puse în funcţiune în aprilie. Operaţiile au decurs normal, două dintre acestea fiind mai complexe şi au fost realizate de medici din Alba, în colaborare cu un specialist din Cluj-Napoca.

Aparatele noi pentru intervenţii chirurgicale oftalmologice sunt un microscop operator şi un facoemulsificator, achiziţionate în cadrul unei investiţii de peste 10 miliarde lei vechi. Echipa operatorie a fost formată din medicul Tatiana Platon – şefa Secţiei de Oftalmologie, medicul Mihaela Susan, în colaborare cu dr. Todor Tomi din Cluj-Napoca, cu o vastă experienţă în astfel de intervenţii pentru cataractă, cu aparatură de ultimă generaţie. Pentru asigurarea asistenţei tehnice, au fost prezenţi la spital şi reprezentanţi ai firmei furnizoare a aparatelor.

Dintre cei şase pacienţi operaţi, doi au reprezentat cazuri mai complexe, atât din punct de vedere al bolii oftamolgice – cataracta, cât şi al bolilor asociate. Intervenţiile chirurgicale s au derulat fără incidente, cu participarea întregii echipe formate de specialiştii oftalmologi, anestezişti, cadre medicale medii, personal auxiliar. Evoluţia postoperatorie este favorabilă, fără complicaţii. Pacienţii urmează să fie externaţi vineri sau sâmbătă, perioada scurtă de spitalizare şi de recuperare postoperatorie fiind un alt avantaj al acestor intervenţii cu aparate performante.

Citeşte mai mult despre investiţia de la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Alba, aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate