Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele persoane ajunse la locul CRIMEI de la Partoș, audiate la Tribunal. Detalii șocante oferite instanței

Publicat

Doi martori în dosarul crimei de la Partoș (Alba Iulia) au povestit pentru prima dată în instanță ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 15 iulie 2017. Tribunalul Alba a început audierile în cazul unei prietene a familiei atacate și în cazul unui vecin chemat în ajutor, primele persoane care au ajuns la locul faptei. Inculpatul Miki Mădălin Lupu a lipsit de la termen, fiind ”reținut” la Botoșani, în dosarul unei alte crime, comise la numai două zile după cea de la Alba Iulia.

Reamintim că vara trecută, o femeie în vârstă de 80 de ani a fost ucisă în grădina casei sale din Partoș, iar fiul ei, de 53 de ani a fost găsit în casă, grav rănit. Cazul a șocat nu doar comunitatea din cartierul albaiulian ci întreg orașul, mai ales după prinderea criminalului, care se pare că ar fi pândit și alte familii din oraș.

Prietena familiei atacate, spun procurorii – de către Miki Mădălin Lupu, a povestit că obişnuia să discute la telefon cu fiul femeii decedate şi văzând că nu răspunde, în seara zilei de 14 iulie şi nici a doua zi dimineaţă, a mers personal la locuinţa acestuia pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Ușa de la stradă era încuiată, așa că a sărit gardul şi în acel moment a simţit un miros de ars venit dinspre bucătăria de vară unde a constatat că ardea gazul. După ce l-a stins, s-a deplasat în grădina din spatele casei unde a găsit-o pe femeia de 80 de ani, într-o baltă de sânge.

În stare de șoc, femeia s-a întors şi a încercat să intre în casă, dar nu a reuşit pentru că uşa era încuiată. L-a strigat pe bărbat, dar pentru că nu i-a răspuns, a chemat în ajutor un vecin.

Și acesta a fost audiat de instanță. Bărbatul spune că a venit în curte, de unde a sunat la 112. În câteva minute a ajuns la faţa locului poliţia şi un echipaj de salvare, care a constatat că femeia căzută în grădină nu mai era în viaţă. Poliţiştii au spart uşa de acces în casă şi l-au găsit pe bărbat grav rănit în interior.

Martorul a spus că acesta a ieşit pe picioarele lui din locuinţă, ajutat de poliţişti şi echipajul medical şi avea faţa tumefiată. Victima a fost internată în spital cu răni grave şi, între timp, şi-a mai revenit, dar are în continuare o stare de sănătate precară.

Criminal în serie?

Potrivit anchetatorilor, Lupu a comis fapta în 14 iulie, dimineaţa, în jurul orei 10.00.

„Aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani și bunuri, a pătruns fără drept în curtea și în casa locuinței victimei D. C. – în vârstă de 80 de ani și a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuință situată în municipiul Alba Iulia, județul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, sustrăgând din casa locuinței acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D. C. și la internarea medicală de urgență a persoanei vătămate D. C. O.”, a precizat, la data respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

 

După ce a comis fapta de la Alba Iulia, Mădălin Lupu a plecat la Botoșani unde a încercat să comită un furt la locuința Floricăi Dutcă, o femeie de 71 de ani din Coțușca. Femeia nu era acasă, dar a fost alertată de vecini. Când a intrat în casă peste tânăr, acesta a înjunghiat-o de două ori, victima decedând la spital. Cea de-a doua victimă a fost ucisă chiar de ziua lui de naștere.

Înainte de comiterea crimei, a pândit o altă familie din Alba Iulia

Suspectul crimei de la Partoș a fost recunoscut de o familie din Alba Iulia, în urma fotografiilor apărute în Alba24. Mădălin Lupu a fost identificat de două persoane care l-au văzut în dimineața crimei în zona Cimitirului Eroilor din municipiu.

 

Acesta pândea o familie care se pregătea să plece în concediu. Oamenii l-au văzut și li s-a părut suspectă prezența acestuia în cartierul lor, însă au decis să plece, totuși. Din cauza unei presimțiri au decis să se întoarcă pentru a vedea dacă a plecat mai ales că acasă a rămas singură, bunica.

După vederea fotografiilor oamenii au fost șocați și s-au gândit la ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu s-ar fi întors din drum.

„Ne-am întors și soțul meu s-a dus la el și l-a întrebat ce urmărește. L-a văzut că avea tatuaj pe față și i s-a părut foarte periculos. I-a răspuns soțului că a venit la o mătușă. Mă gândesc cu groază ce se putea întâmpla”, a povestit femeia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate