Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele rezultate de la alegerile parlamentare din județ, pe Alba24: Numărătoarea paralelă arată că USL conduce și în Alba

Publicat

dumitrel

La sediile principalelor partide politice din Alba se desfășoară, după închiderea urnelor, numărătoarea paralelă. Sunt calculate primele rezultate ale alegerilor parlamentare din colegiile județului.

Primarul Mircea Hava este de părere că, în Alba, ARD va obține un scor mult mai bun faţă de cel obținut la nivel național. La rezultate foarte bune, de altfel confirmate de exit poll-urile de până acum, se așteaptă și liderii USL Alba, care au declarat că vor obține un scor care să le asigure majoritatea.

UPDATE: Primele rezultate provenite de la mai multe secții de votare din diferite zone ale municipiului Alba Iulia au arătat că deputatul USL Călin Potor ar conduce detașat la parlamentarele din acest an. Liberalul, candidat pe Colegiul Alba Iulia din Camera Deputaților ar fi obținut 45 de procente în urma voturilor electoratului, față de 35% cât ar fi obținut candidatul ARD Alba.

Şi la Senat, situația este asemănătoare. Din cele 50 de secții din Alba Iulia, centralizarea efectuată la 15 secții din municipiu a arătat că USL ar conduce și pe colegiile din Senatul României la aproximativ aceeași diferență ca și la Camera Deputaților. Teodor Atanasiu, candidat pe Colegiul 1 ar fi obținut 49 de procente, față de 33%, cât ar fi cumulat contracandidatul ARD, Ștefan Bardan. Votul politic și-a spus cuvântul și pe Colegiul Sebeș-Blaj, unde diferența dintre Nicolae Dobra și Alexandru Pereș este de 1000 voturi la Sebeș și 800 la Blaj, în favoarea lui Dobra. La alegerile locale, Nicolae Dobra abia a reușit să strângă 600 voturi- aproximativ 5% din totalul sufragiilor exprimate. Dobra a candidat la locale sub sigla UNPR.

Potrivit unor surse, surprize ar fi apărut în unele localități din județ, unde  alegătorii din zone cu primari PDL ar fi votat pentru candidații USL ,dar și invers, alegătorii din localități cu primari USL ar fi votat pentru candidații PDL. Exemple în acest sens sunt, potrivit lui Ion Dumitrel, Pianu și Meteș, unde ARD-iști nu s-au așteptat să piardă.

Numărătoarea paralelă efectuată de partidele politice după centralizarea datelor de la circa 20% din secțiile de votare  arată următoarele rezultate:

Ioan Dîrzu (USL): 46% – candidat pe Colegiul de deputați Apuseni

Radu Coclici (USL): 45% – candidat pe Colegiul de deputați Aiud – Ocna Mureș

Corneliu Olar (ARD): 36% – candidat pe Colegiul de deputați Apuseni

Sorin Bumb (ARD): 35% – candidat pe Colegiul de deputați Aiud – Ocna Mureș

Rămâneți pe Alba24 pentru a afla  rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din colegiile din Alba. Material în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. hook smile

    duminică, 09.12.2012 at 23:09

    30 min????? de cand sa le numar? mincinosi si aici …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax