Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele REZULTATE FINALE: PSD ÎNVINS de PDL la europarlamentare în județul Alba. Organizația lui Dârzu nu a atins ”pragul schimbării”

Publicat

Cifrele adunate de reprezentanții partidelor la Biroul Electoral Județean, în cadrul numărătorii paralele a voturilor arată că alianţa electorală PSD-UNPR-PC  nu a câştigat alegerile europarlamentare în Alba. Dacă la nivel naţional, datele exit poll-urilor indicau alianța la peste 40% din preferinţele alegătorilor, în Alba, PSD nu  a reușit să obțină un scor care să schimbe, din portocaliu,  în roșu culoarea județului. Prezenţa la vot a cetăţenilor din Alba a fost de 36,36%, mai mare faţă de cea de acum cinci ani, când s-a înregistrat aproximativ 30%. Cel mai bine s-au mobilizat alegătorii de la sate (39,76%), însă procentul prezenţei la vot a fost ridicat şi la oraşe (34,28%). 

Cu toate că PSD a câștigat alegerile în municipiul Alba Iulia-  bazându-se în special pe voturile pensionarilor, ”strategii organizației” nu au reușit să convinga electoratul pentru a obține numărul de voturi necesar să înfrângă, la nivelul întregului județ,  PDL -ul condus de Mircea Hava și Ion Dumitrel. Dacă duminică seara, după ce din mai multe secții de votare din județ au sosit rezultate care arătau un scor bun, liderii s-au culcat ca învingători, spre dimineață, rezultatele finale comunicate de reprezentanții partidelor aflați la BEJ Alba indicau o diferență de 0,06 procente în favoarea PDL.

Potrivit numărătorii paralele de la ora 04,30 în județul Alba s-au înregistrat următoarele rezultate:

PDL – 27,59%

PSD- 27,53 %

PNL- 17,15%

PMP- 5,38 %

Mircea Diaconu 4,85%

PPDD- 2,66%

În municipiul Alba Iulia:

PSD : 5246 voturi- 27,7%

PDL: 3409 voturi – 18%

PNL: 2952 voturi-  15,26%

PMP: 1404 voturi – 7,42%

Mircea Diaconu: 1839 voturi -9,72%

PDL a câștigat detașat în municipiul Blaj unde a reușit să obțină 52% din numărul de voturi valabil exprimate, unde PSD a reușit să obțină 20%, PNL-  9 %, Mircea Diaconu  7% iar PMP și UDMR cu câte 3% fiecare. PSD a reușit să zdrobească PDL și PNL la sate și în orașele Câmpeni, Abrud , Cugir și Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax