Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele taxiuri hibrid vor circula pe străzile din Alba Iulia. ”Florea Taxi” se orientează spre transport ”verde”

Publicat

În Alba Iulia vor circula din această lună 5 taxiuri hibrid. Mașinile aparțin companiei Florea Taxi, elementul distinctiv fiind logoul verde cu care acestea sunt inscripționate, au anunțat reprezentanții companiei. În viitor numărul acestor mașini urmează să crească, iar flota va include chiar și autoturisme integral electrice.

Taxiurile vor fi folosite atât pentru cursele în oraș, cât și pentru transferurile de la și către aeroport. Investiția face mai atractiv orașul și ca destinație turistică, tot mai mulți călători orientându-se spre locații unde interesul pentru protejarea mediului este crescut.

Primii turiști au rezervat deja acest serviciu și s-au declarat foarte încântați că au ocazia să călătorească într-un mod atât de prietenos pentru natură.  Amprenta de carbon a unei astfel de mașini este cu până la 50% diminuată față de cea a unei mașini diesel. În urmă cu trei ani, compania a lansat și prima aplicație mobilă pentru serviciul de taxi din Alba Iulia, o metodă modernă de a găsi un taxi rapid și comod.

„Atunci când vorbim de investiții, ne gândim la impactul acestora pe termen lung. Fiecare agent economic este responsabil de dezvoltarea durabilă a comunității în care trăim. Achiziționarea autoturismelor hibride este un pas firesc, cu atât mai mult cu cât traficul în Alba Iulia devine tot mai sufocant” a spus  Marcel Florea, director general Florea Grup.

Alături de această investiție, Florea Grup are și alte proiecte care se concentrează pe protejarea mediului înconjurător. Panouri solare sunt folosite pentru a încălzi apa atât la Hotel Transilvania cât și la Astoria Pool Park, fabrica Florea Pavaje dispune de o tehnologie cu consum minim de energie, iar în întreaga companie sunt folosite doar surse de lumină cu eficiență energetică sporită. Mai mult, se sprijină proiectele care susțin transportul pe bicicletă, compania fiind partener în evenimente ca „Mamut Bike Race”, „Skirt Bike Alba Iulia” sau „Săptămâna Mobilității Europene”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax