Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primul autobuz electric a fost pus în circulație la Alba Iulia. Gabriel Pleșa: Orașul va avea 32 de asemenea mijloace de transport

Publicat

Primul autobuz electric a fost pus în circulație la Alba Iulia, miercuri seară, a anunțat primarul Gabriel Pleșa, pe contul său de Facebook. 

Autobuzul va circula pe linia 103 (Gară – Centru – Ampoi 3).

Primarul mai spune că în total, 32 de autobuze electrice vor circula pe străzile din Alba Iulia.

”Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, am semnat contractul de finanțare, în valoare de 76 milioane de lei, pentru încă 21 de autobuze electrice și un microbuz electric, cu stațiile de încărcare aferente, care vor fi achiziționate în parteneriat cu Ciugudul.

În total, pe străzile din Alba Iulia, vor circula 32 de autobuze electrice plus un microbuz electric -adică mare parte din actuala flotă-, iar alte două autobuze electrice vor deservi ruta Alba Iulia – Ciugud.

După finalizarea lucrărilor la cele două proiecte de mobilitate urbană, autobuzele vor avea, pe bulevardele principale, benzi dedicate și stații de așteptare noi, aceste lucruri însemnând un transport public mai eficient, mai sigur și mai accesibil oricărui albaiulian, dar și la standardele anilor în care trăim.

Mă bucur că STP a înțeles, în sfârșit, că toate aceste investiții trebuie să fie în folosul albaiulienilor și a pus, chiar începând cu această seară, în circulație primul autobuz electric achiziționat de către primărie, pe linia 103.

Urmează ca în perioada următoare să întocmim caietul de sarcini și să pornim achiziția celor 22 de autovehicule nepoluante” a anunțat primarul, pe contul de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 14.12.2022 at 23:44

    21 cu 22 nu fac 32 în sistem zecimal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax