Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul campus școlar din mediul rural, finalizat într-un sat din Alba. La Strungari, copiii au centru educativ, loc de joacă şi centru de zi

Publicat

campus scolar strungari La Strungari a fost finalizat primul campus școlar din mediul rural din România. Amestec de arhaic și modern, satul Strungari este atipic pentru țara noastră.

Până mai ieri, copiii de la sat mergeau să învețe carte la oraș. Acum, datorită dezvoltării Centrului educativ ”Casa din munte”, la școala din Strungari învață și copii din cătunele orașului Cugir sau din comunele învecinate – Săliște și Săsciori. Anterior, trebuiau să meargă pe jos zeci de kilometri sau să abandoneze școala, deoarece în localitatea de domiciliu aceasta s-a închis sau există doar pentru ciclul primar, transmit co-iniţiatorii proiectului, reprezentanţii Asociaţiei „Sprijiniţi Copiii”.

Campusul școlar este organizat în vatra satului Strungari, cu finanţare din fonduri europene, prin care s-a reuşit modernizarea ”Casei din munte”, înființarea locului de joacă, dar și a unei rețele de asistență socială școlară la care au aderat zece școli, dintre care opt provin din zona montană defavorizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax