Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO UPDATE: PRIMUL CAZ de coronavirus CONFIRMAT în ALBA. Persoana, aflată în carantină, transferată la Secția de Infecțioase

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE4ZFYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în județul Alba, la 20 de zile de când a apărut prima îmbolnăvire în România.

Este vorba despre o persoană aflată într-un centru de carantină de lângă Sebeș. Potrivit unor surse, aceasta va fi transferată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia, care a fost eliberată de pacienți pentru a putea primi și trata bolnavi confirmați cu virusul Covid-19.

UPDATE, ora 10:40 – Primul caz confirmat din județ este o persoană de sex feminin, în vârstă de 36 de ani, venită din Italia și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară din data de 12 martie 2020. Potrivit DSP Alba, pacienta este în prezent internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Starea de sănătate este bună. S-a demarat ancheta epidemiologică conform procedurilor.

Până în prezent, în județul Alba sunt 36 de persoane în carantină și 405 izolate.

Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să rămână pe cât posibil în case, acesta fiind cel mai eficient mod de a încetini sau chiar opri infectările. Măsura a dat roade în China, care a raportat miercuri un singur caz nou.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până miercuri, 18 martie, la ora 10:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citește și OFICIAL 18 martie: 29 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 246 de infectări cu Covid-19

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax