Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul caz de gripă AH1 în Alba, de la începutul anului. Peste 60 de oameni din ţară au murit din cauza virusului gripal

Publicat

gripaCentrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat primul caz de îmbolnăvire cu gripa AH1 în judeţul Alba. La nivel naţional, numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 67 de cazuri.

Cazul din judeţul Alba a fost anunţat în raportul de la sfârşitul lunii februarie şi prezentat din nou în statistica de la începutul lunii martie.

Potrivit CNSCBT, activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa, Argeş), cu focare sau cazuri sporadice în unele judeţe.

În perioada 29 februarie – 6 martie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 90.931, cu 3,4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (94.041).

Până în 8 martie, au fost confirmate de laborator au fost confirmate cu laboratorul 881 cazuri de gripă, din care 754 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 40 cazuri tip A, subtip H3; 69 cazuri tip A, nesubtipate şi 18 cazuri tip B. Până în 6 martie, au fost vaccinate antigripal 619.350 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Din numărul total de îmbolnăviri, 339 au fost cazuri de gripă/ILI şi 31 cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI).

Au fost comunicate 17 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 16 cu virus gripal sezonier A(H1) şi 1 cu virus gripal sezonier A(H3), la fel ca în săptămâna precedentă.

Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 67, din care 63 cu A(H1) sezonier şi 4 cu AH3.

Trei dintre aceste cazuri au fost pacienţi cu vârste până la un an, unul cu vârste între 2 şi 4 ani, 26 în segmentul de vârstă 15-49 ani, tot atâţia între 50 şi 64 ani şi 11 peste 65 ani.

Un număr de 58 de persoane decedate (87%) au avut condiţii medicale pre-existente, iar 55 au fost nevaccinaţi.

Cele mai multe decese au fost în Bucureşti (18), Argeş (10) şi Prahova (8). Alte cazuri de deces din cauza gripei au fost înregistrate la Cluj (6), Olt (5), Constanţa (3), câte două la Hunedoara, Sibiu, Mureş, Dâmboviţa, Iaşi, respectiv câte unul laVâlcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Suceava, Tulcea, Teleorman.

Vezi AICI integral situaţia îmbolnăvirilor cu gripă pe judeţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax