Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primul Centru de formare în prim ajutor de bază din Alba

Publicat

Crucea Roşie Română, Filiala Alba a inaugurat, joi, primul Centru de Formare în Prim Ajutor de Bază Alba, un proiect ce urmăreşte dezvoltarea cunoştinţelor în domeniul acordării de prim ajutor şi conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.
Primele demersuri efectuate în vederea deschiderii unui astfel de centru regional în Alba Iulia au avut loc în luna noiembrie, când s-au amenajat spaţiile necesare funcţionării, au fost dotate şi s-a întocmit graficul de desfăşurare a cursurilor. Începând cu această lună, Crucea Roşie Filiala Alba va începe sesiunile de formare a instructorilor şi a voluntarilor în domeniul primului ajutor de bază.
Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 2.215.975 de euro din care 1.988.173 euro reprezintă contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE, iar restul, de 227.802 euro – finanţarea Crucii Roşii Române. „Fondurile vor fi utilizate în vederea dotării acestor centre cu echipamente pentru training (defibrilatoare, truse de prim ajutor, manechine şi alte echipamente), astfel încât, la nivel naţional, 5.000 de voluntari să poată beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor, pe durata implementării proiectului, respectiv 24 de luni, până în luna aprilie 2011”, a declarat directorul Crucii Roşii Filiala Alba, Adrian Duşa.
În cadrul Centrului Teritorial din Alba Iulia vor fi pregătiţi între 10 şi 15 instructori, în conformitate cu standardele naţionale şi europene în domeniu şi peste 100 de voluntari de Crucea Roşie. Tot aici vor deprinde noţiuni de prim ajutor persoanele din cadrul instituţiilor publice şi agenţii economici de pe raza judeţului Alba.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România îşi propune să continue organizarea unor astfel de cursuri de formare şi după data de 30 aprilie, termenul stabilit pentru încheierea implementării proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax