Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul cetăţean străin depistat cu şedere ilegală în 2014, în Alba. Este obligat să părăsească ţara în 15 zile

Publicat

Un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani a fost depistat cu şedere ilegală, luni, de poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba. Aceştia au desfăşurat o serie de controale cu forţe proprii, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza municipiului Alba Iulia.

Bărbatul a intrat în ţară în baza unei vize Schengen şi la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat ca pe numele acestuia a fost emisă, anterior depistării, o comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au emis o decizie de returnare prin care cetăţeanul turc este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax