Connect with us
Publicitate

Sanatate

Primul medicament cu un senzor digital încorporat, pentru monitorizarea administrării corecte

Publicat

medicamente

Food and Drog Administration a aprobat primul medicament din Statele Unite ale Americii în care este integrat un sistem de urmărire digital. Abilify MyCite (tablete de aripiprazol cu senzor integrat) conțin un senzor ingerabil, încorporat în pilule, care înregistrează dacă medicația a fost luată corespunzător. Produsul este aprobat pentru tratamentul schizofreniei (tratamentul acut al episoadelor de manie asociate cu bipolaritatea) și pentru tratamentul depresiei.

Sistemul funcționează transmițând un mesaj de la senzorul pilulei către un plasture (patch) ce este purtat de către pacient, scrie Ruxandra Schitea pe raportuldegarda.ro. Patch-ul trimite informațiile mai departe, către o aplicație mobilă, făcând posibil în acest fel ca pacienții să monitorizeze ingerarea medicamentului pe telefonul lor mobil. Pacienții pot de asemenea să ofere medicilor sau persoanelor care îi îngrijesc accesul la informațiile obținute de către senzor, prin intermediul unui portal online.

”Prescripția Abilify MyCite punctează faptul că pilulele nu sunt recomandate în tratamentul pacienților în vârstă care suferă de psihoze generate de demență și care sunt tratați cu medicamente antipsihotice. În cazul acestor pacienți, riscul de deces este foarte crescut. Mai mult decât atât, siguranța și eficiența Abilify MyCite nu au fost încă demonstrate în cazul pacienților pediatrici”, mai scrie Ruxandra Schitea.

Abilify MyCite poate fi utilizat pentru tratamentul schizofreniei și tratamentul acut al episoadelor de manie asociate cu bipolaritatea. Aproximativ 1% dintre americani suferă de schizofrenie, o boală mintală cronică, severă. În mod tipic, simptomele se întâlnesc în cazul adulților mai tineri de 30 de ani. Printre simptomele se numără: auzul de voci, siguranța cu care cred că oamenii din jur le pot citi sau controla gândurile, suspiciune sau îndepărtare.

Sursa: raportuldegarda.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax