Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primul ministru anunţă că noul Cod al Muncii va facilita găsirea unui loc de muncă

Publicat

Premierul Emil Boc a declarat, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii de duminică, faptul că noile reglementări care vor fi incluse în Codul Muncii vor duce la flexibilizarea pieţei muncii şi vor facilita găsirea unui loc de muncă.

În acest sens, primul-ministru a dat exemplul extinderii intervalului de timp pentru care vor fi încheiate contractele pe perioadă nedeterminată de la 24, la 36 de luni, modificare necesară în contextul implementării proiectelor finanţate din fonduri europene. „Cei care lucrează la negru vor avea posibilitatea să aibă un contract de muncă şi să fie protejaţi şi din punctul de vedere al pensiilor, al şomajului, al sănătăţii şi, evident, mai multe taxe plătite la bugetul de stat”, a afirmat primul-ministru.

Premierul le-a transmis prefecţilor că o altă modificare ce va fi inclusă în Codul Muncii vizează creşterea sporului pentru munca de noapte de la 15%, la 25%. De asemenea, potrivit noului Cod al Muncii, accentul va fi pus asupra performanţei, astfel încât concedierea angajaţilor va avea drept criteriu principal cel al performanţei, şi nu cel social, ca până acum.

Alte modificări vizează extinderea perioadei de probă pentru angajarea unui salariat şi reglementarea rolului reprezentanţilor salariaţilor şi ai sindicatelor în diversele structuri ale întreprinderilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax