Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul român care a ajuns PRIMAR în Spania este din Alba Iulia. Aurel Truță a plecat din România acum 15 ani la cules de măsline

Publicat

11427168_834970476579820_1356411949807490028_n Un albaiulian a ajuns primar în localitatea Paramo de Boedo, provincia Palencia, din nordul Spaniei. Românul Aurel Truță a fost votat de săteni în 24 mai, devenind astfel primul primar străin din provincie și primul român care ajunge să ocupe o astfel de funcție în Peninsula Iberică.

Aurel Truță a plecat de pe meleagurile natale în urmă cu 15 ani, pentru a-și încerca norocul peste hotare. La 24 de ani, acesta și-a îndreptat pașii spre Peninsula Iberică, însă nu s-a gândit niciun moment că va ajunge vreodată edil al unei localități spaniole.

A început culegând măsline, iar mai apoi a muncit în domeniul hotelier, experiență care l-a ajutat să-și deschidă propria afacere, un cafe-bar căruia i-a pus numele ”Apulum”, în amintirea orașului care i-a dat atâtea satisfacții, dar pe care s-a văzut nevoit să-l părăsească în urmă cu mulți ani.

Mai apoi a înființat o firmă de construcții în Madrid, unde încet-încet și-a făcut o reputație, fiind solicitat cu lucrări în mai multe localități din provincia Palencia, printre care și Paramo de Boedo, unde de altfel s-a stabilit cu familia.

Nu a trecut mult timp și Aurel Truță a câștigat încrederea locuitorilor și chiar a politicienilor din zonă. Românul a fost desemnat de reprezentanții Partidului Popular (PP) să reprezinte formaţiunea politică la alegerile locale din 24 mai în calitate de candidat la Primăria Paramo de Boedo. Truță nu a apucat să-și facă vreo campanie electorală înainte de alegeri, ci doar a vorbit cu câțiva locuitori. În ziua alegerilor, din cele aproape 80 de persoane cu drept de vot din localitate, 53 au pus ștampila pe român.

542120_100376603432482_1452644600_n Pe 13 iunie, în prezența mai multor persoane, printre care și compatrioți ai românului, Aurel Truță a primit în mod oficial sceptrul de primar al localității Paramo de Boedo, devenind astfel primul primar străin din provincie și primul român care ajunge să ocupe o astfel de funcție în Peninsula Iberică.

Totuși, pentru a-și asigura reușita de-a lungul celor patru ani care îl așteaptă în fruntea Primăriei, Aurel a precizat că nu va ezita să-i ceară sfatul predecesorului său.

În ceea ce privește remunerația, ardeleanul a spus că nu va cere vreun salariu pentru funcţia de primar și, chiar dacă este român, se simte în același timp și spaniol.

Aurel Truță s-a născut în urmă cu 39 de ani în Alba Iulia. Este căsătorit cu Mirela Emilia Truță și împreună au o fetiță de șase ani, Laura Elena. De asemenea, cei doi aşteaptă o altă fetiţă căreia i-au rezervat deja numele de Claudia Sofía şi care trebuie să vină pe lume în curând. Soția sa, Mirela Emilia Truţă, munceşte la o frizerie din Herrera de Pisuerga, localitate care se află la mai puţin de 10 kilometri de Páramo de Boedo.

foto: facebook

sursa: diariopalentino.es

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eugen Constantin Sandru

    joi, 25.06.2015 at 21:13

    Bravo harnicului si cinstitului nostru compatriot si sanatate intregii lui familii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax