Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Primul seminariu de lucru cu agenţii economici la Direcţia Finanţelor Alba, pe tema “Declaraţiei unice”

Publicat


Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului (DGFP) Alba a organizat, miercuri, prima întâlnire de lucru din cadrul acţiunilor cuprinse în Planul campaniei de informare a opiniei publice privind implementarea „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, formular 112.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi conducerea Direcţiei de Finanţe Alba, a Casei Judeţene de Pensii şi ai Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Obiectivul major al întâlnirii l-a constituit pregătirea aplicării unitare a modificărilor legislative adoptate prin Hotărârea Guvernului României nr. 1.397/2010 în ceea ce priveşte declararea impozitului pe venit, a contribuţiilor sociale şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate printr-o declaraţie unică.

Specialiştii din Finanţe au prezentat noutăţile legislative în domeniu, la următoarea întâlnire cu agenţii economici, ce va avea loc în data de 20 ianuarie, ora 10.00, fiind prezentate aplicaţiile informatice puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, pentru încărcarea şi validarea datelor necesare depunerii Declaraţiei unice.

Directorul executiv al DGFP Alba, Marius Zinca, a invitat contribuabilii ca, până la 25 februarie, primul termen pentru depunerea Declaraţiei 112, să se adreseze grupului de lucru care funcţionează în cadrul instituţiei, pentru clarificarea problemelor generate de procesul de primire, înregistrare, prelucrare a Declaraţiei unice şi prevenirea apariţiei unor disfuncţionalităţi în aplicarea în practică a noului cadrului legislativ.

Grupul de lucru constituit la nivelul DGFP Alba este coordonat de director executiv adjunct Petru Turtă şi funcţionează la Biroul “Asistenţă contribuabili” al DGFP Alba (tel: 0258 819 825), având următoarea componenţă: Mirela Botaş, Maria Mihălţan şi Marcela Bera. Aceste informaţii au fost publicate şi pe Portalul ANAF, în spaţiul destinat DGFP Alba, la adresa www.anaf.ro, la categoria “Informaţii publice”.

Următoarea întâlnire de lucru pe tema informării publice asupra  “Declaraţiei unice” va avea loc joi, 13 ianuarie, ora 10.00 şi are ca grup ţintă instituţiile publice şi alte entităţi asimilate din judeţ.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba are un nou subprefect. Ioana-Diane Rof, numită temporar în funcție prin Hotărâre de Guvern

Publicat

Guvernul a emis marți o hotătâre pentru numirea unui nou subprefect de Alba. Această funcție va fi îndeplinită cu caracter temporar de către Ioana-Diane Rof. Aceasta era funcționar public în cadrul Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Specială și este susținută de PMP. Diane Rof l-a înlocuit în funcție pe Nicolae Mera.

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Avertizare ANM: COD GALBEN de vânt și ninsoare în zonele muntoase ale județului Alba. Se va depune un strat de zăpadă

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, valabil până miercuri la ora 18.00, valabil și pentru o parte a județului Alba (zonele muntoase din Vest și Sud). Îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, spun meteorologii. În intervalul menționat, la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un deputat leton a trăit o lună cu pensia minimă din țara sa. Nu și-a permis legume și fructe și a slăbit 8 kilograme

Publicat

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis a încercat să trăiască o lună cu acești bani, ca un experiment. Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din întâmplare – a văzut informații despre pensiile minime din […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când ar putea avea loc alegerile locale din 2020 și cum ar putea fi comasate cu cele anticipate. Declarația Ralucăi Turcan

Publicat

s

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână. „Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate Dacă ne gândim la momentul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate