Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul tău loc de muncă EURES: Tinerii până în 35 de ani pot primi servicii de consiliere, mediere, recrutare şi subvenţii de mobilitate pentru joburi în UE

Publicat

locuri de muncaTinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani au o nouă posibilitate de a-şi găsi un loc de muncă în străinătate. Aceştia pot primi consiliere prin EURES – Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar şi servicii de mediere şi recrutare.

Iniţiativa este cuprinsă într-un proiect derulat în colaborare cu serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore, “Your first EURES job”, în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante.

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax