Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primul ziar pe Internet pentru liceenii din Alba:“DPM online”

Publicat

O echipă de liceeni de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia practică jurnalismul încă de pe băncile şcolii. Unul dintre proiectele educaţionale ce se derulează anul acesta în judeţul nostru este proiectul naţional „Reporter de liceu”, susţinut de Fundaţia Soros România, prin care se încearcă întărirea legăturii dintre şcoală şi comunitate, o creştere a gradului de implicare a tinerilor în acţiuni civice şi, totodată, oferirea unui cadru non-formal de învăţare pentru cei implicaţi, folosind jurnalismul şi uneltele specifice new media.

Bazele site-ului https://alba-iulia.reporterdeliceu.ro/ au fost puse la începutul anului, însă, odată cu finalul lunii octombrie, echipa ziarului a început să sufere modificări de structură, datorate recrutării de noi membri. Ca parte a acestui proces de reorganizare structurală şi de continuare a proiectului „Reporter de liceu” a fost organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un eveniment de popularizare a site-ului şi prezentarea noii echipe, în amfiteatrul Colegiului Economic Alba Iulia.

Membrii “DPM online” sunt Sorina Băla, Maria Mureşan, Georgiana Petcu şi Andrei Popa. Aceştia s-au prezentat şi şi-au exprimat intenţiile lor în cadrul programului, afirmând că sunt o viitoare echipa entuziastă, care vrea să cunoască ce înseamnă să fii reporter, să comunici cu oamenii şi să te implici activ în societatea în care trăieşti. Evident, ei vor fi sprijiniţi, aşa după cum a reieşit din discursurile acestora, de vechii reporteri de liceu Cristina Onu, Cornel Bumb, Marius Maxa, Răzvan Florea.

La eveniment a luat parte şi profesor Ioan Marinescu, directorul instituţiei de învăţământ, care a încurajat pe noii membri şi a apreciat vitalitatea proiectului. Totodată, au fost prezenţi şi profesori de specialităţi economice, profesori de limba şi literatura romană, profesori de limba engleză etc. Aceştia au oferit idei de folos echipei, fiecare pe domeniul în care este specializat, participând activ, punând întrebări interesante si provocând o mică dezbatere pe tema jurnalismului cetăţenesc. Evenimentul l-a avut ca moderator pe coordonatorul echipei “DPM online”, profesorul Adrian Simion.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax