Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Principala cauză a accidentelor rutiere din România. Ministrul Transporturilor: Nu este infrastructura

Publicat

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a explicat care este, potrivit studiilor, principala cauză de producere a accidentelor rutiere din România. Surprinzător, starea infrastructurii rutiere nu se află pe primul loc ci mentalitatea conducătorilor auto.

„Principala problemă care generează accidente în România nu este infrastructura. Nu o spun în apărarea mea, că nu spune nimeni, ba chiar susţin că infrastructura poate contribui la reducerea numărului de accidente şi de victime, însă mentalitatea conducătorilor auto este primordială. […] Am reliefat că trebuie să punem mare accent pe educaţie rutieră şi schimbarea mentalităţilor. Vă dau un singur exemplu: săptămâna trecută am călătorit, sâmbătă dimineaţa, până la Mangalia, pe autostradă. Am făcut trei ore pentru că am găsit cel puţin cinci accidente cu câte 3-5 maşini, uşor tamponate, erau trase pe banda de urgenţă, dar cu toate acestea se formaseră cozi. Nu vreau să par ipocrit spunându-vă că modernizarea infrastructurii este o condiţie necesară, dar nu este suficientă. Iar dacă în infrastructură voi avansa mai greu, măcar în educaţie rutieră ştiu că e de datoria mea să intervin”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în cadrul unui interviu acordat DC News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Matei

  joi, 16.08.2018 at 21:14

  Super!!! Chiar ma gândeam cum de sunt așa multe accidente. Pai și cum am ajuns acolo băi domnule Panglica?
  Permis de conducere obținut cu mari semne de intrebare(mita,nepregătire etc) drumuri construite și întreținute sub standardele europene, funcții ocupate prin relații, politic sau nepotism.
  Astea sunt pe lista lui? Sau doar mentalitatea noastră, dornici de a ajunge primii la destinație sau de a-l educa pe cel care încalcă regulile rezultând in accidente?!
  Mă! Lasă-ne!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax