Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Principele Nicolae, în vizită la Liceul Teoretic din Teiuș. Ce informații le-a prezentat elevilor despre familia regală

Publicat

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai I a fost prezent, în rândul elevilor, la Liceul Teoretic din Teiuș. Principele a inițiat de curând un proiect, “Istoria Regalităţii în şcoli”, în care merge din clasă în clasă și le prezintă elevilor istoria familiei din care se trage. 

Acesta a fost întâmpinat de primarul orașului, Mirel Hălălai și de reprezentanții unității de învățământ.

”Peste 30 de elevi, cadre didactice şi invitaţi au aflat detalii şi poveşti inedite, despre regii şi reginele României, despre acţiunile lor în momentele cruciale din istoria ţării, toate povestite pe un ton prietenos, familiar şi plin de respect fată de toţi membrii familiei regale.

Pentru a aduce mai aproape istoria de tinerii nostri liceeni, Principele le-a adus acestora mai multe obiecte (fotografii, medalii) cu o mare încărcătură istorică, inclusiv o sabie din anii `30 pe care aceştia au studiat-o pentru a descoperi, cu ajutorul Principelui, faptul că în perioada regimului comunist de pe această sabie a fos “ras” la propriu numele regelui şi coroana”, au precizat reprezentații instituției într-un comunicat de presă.

La finalul întâlnirii Principele a oferit în dar liceului mai multe exemplare din manualul “Istoria Monarhiei din România”. Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă destinsă, elevii exprimându-şi dorinţa de a face poze cu Principele Nicolae, au mai precizat reprezentații instituției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax