Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Principii de flexisecuritate: Grădiniţa firmei şi alte servicii pentru angajaţi, discutate la Camera de Comerţ Alba

Publicat

Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii și Protecţiei Sociale (INCSMPS) a  organizat joi, 22 martie 2012, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba, masa rotundă cu tema „Flexisecuritatea – sau când profesia completează cu succes viața de familie”.

Masa rotundă și-a propus să aducă în atenția publicului principiul flexisecurității, să informeze și să conștientizeze actorii relevanți cu privire la importanța adaptabilității și flexibilității lucrătorilor, a politicilor și  întreprinderilor de pe piața muncii din România. În cadrul evenimentului, participanții au aflat informații despre practicile de flexisecuritate și avantajele acestui principiu aplicat frecvent și cu succes în multe țări europene. De asemenea, evenimentul a prilejuit prezentarea unor exemple de bună practică privind noile concepții de organizare a muncii care urmăresc îmbinarea reușită între timpul acordat locului de muncă și cel dedicat familiei.

„Grădinița firmei, ghișeul family – friendly prin care sunt puși la dispoziția angajaților specialiști pentru problemele familiale, baby-sitting la cerere, servicii de economisire a timpului, precum plata facturilor sau mici reparații, cumpărăturile la comun, cursurile de formare pentru instruirea angajaților sunt exemple de aplicare cu succes a practicilor de flexisecuritate. Ar părea o lume ideală, dar ceea ce se întâmplă înseamnă, de fapt, transformarea unor vise în programe eficiente pentru angajați. Pentru un angajator care abordează un astfel de principiu, avantajele sunt foarte mari. O companie care acordă atenție familiei este întotdeauna mult mai competitivă pe piața muncii”, aprecizat Cătălin Ghinăraru, secretar ştiințific al INCSMPS şi manager de proiect.

Masa rotundă face parte din seria evenimentelor dedicate promovării conceptului de flexisecuritate care se vor desfășura în cele opt regiuni de dezvoltare, în perioada februarie – mai 2012. Acțiunile continuă astfel activitățile proiectului strategic “Răspunsul pieței muncii românești la criză: creșterea flexibilității și adaptabilității întreprinderilor și consolidarea ecurității lucrătorilor” – POSDRU/63/3.2/S/41637, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Proiectul, implementat în parteneriat cu Fondazione Giacomo Brodolini și companiile Creare Resurse Umane SRL și PM Concept Consulting SRL, se desfășoară la nivel național în perioada decembrie 2009 – mai 2012. Scopul proiectului constă în elaborarea unui studiu strategic cu obiectivul de a defini o strategie de răspuns coerentă din perspectiva pieței muncii pentru a face față crizelor și recesiunii economice prin dezvoltarea flexibilității și adaptabilității lucrătorilor, a politicilor și întreprinderilor și prin asigurarea, în același timp, a unui nivel adecvat de securitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax