Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prins în flagrant în timp ce oferea bani unui polițist din Teiuș, pentru a-l scăpa de pedeapsă: Șofer cercetat pentru „dare de mită”

Publicat

Un şofer este cercetat de poliţişti în stare de libertate pentru „dare de mită” după ce a fost prins în flagrant încercând să ofere unui polițist suma de 150 de lei pentru a-l scăpa de pedeapsa pe care o merita pentru că încălcase regulile de circulație.

La data de 11 iulie 2014, Adrian B. de 35 ani, din oraşul Mediaş a fost prins în flagrant în timp ce oferea bani unui poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, aflat în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru a-l determina să nu aplice sancţiunile prevăzute de lege.

În fapt, la data de 11 iulie 2014, la nivelul Poliţiei oraşului Teiuş a fost organizată o acţiune pe linia poliţiei rutiere având ca scop creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic prin prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale care reglementează regimul de viteză şi efectuarea manevrei de depăşire, principale cauze ale accidentelor rutiere grave, soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate.

Astfel, în jurul orei 11.00 poliţiştii rutieri acţionau cu aparatul radar pe DN 14B pe un sector de drum unde efectuarea manevrei de depăşire era interzisă, restricţie semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier. La ora 11.30, Adrian B., în timp ce conducea un autoturism, nu respectă regulile de circulaţie şi efectuează manevra de depăşire pe sectorul de drum cu restricţie, fapt pentru care poliţiştii au procedat la oprirea acestuia în vederea luării măsurilor legale care se impuneau.

La solicitarea documentelor, conducătorul auto a încercat să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru a-l determina să nu-l sancţioneze şi să nu-i reţină permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Despre această încercare de mituire au fost sesizaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care au procedat la delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant și efectuarea altor acte de urmărire penală.

În jurul orelor 13.30 Adrian B. a fost prins în flagrant în timp ce oferea polițistului suma de 150 lei pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu si a nu lua măsurile legale împotriva sa.

În cauză procurorii Parchetul de pe Lânga Tribunalul Alba a dispus începerea urmăririi penale fata de Adrian B. pentru săvârşirea infracţiunii de „dare de mită” pedepsită de art. 290 alin. 1 Cod Penal, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax