Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prinși la furat de fier vechi în fosta fabrică Refractara. Opt albaiulieni au fost sancționați de jandarmi

Publicat

Opt cetăţeni domiciliaţi în municipiul Alba Iulia au fost sancţionaţi de jandarmi deoarece au fost surprinşi în incinta fostei fabrici Refractara, încercând să sustragă fier vechi. 

În urma unui apel 112, patru femei şi patru bărbaţi au fost depistaţi de un echipaj de jandarmerie, miercuri, 6 februarie, la ora 14.30 în perimetrul fostei fabrici Refractara. Cei opt, conform propriilor spuse, intenţionau să colecteze fier vechi pentru a-l valorifica ulterior în interes personal. Ajunşi la faţa locului în mai puţin de 10 minute de la primirea solicitării, jandarmii i-au împiedicat să comită fapte de natură penală, de genul furtului sau distrugerii. Totuşi, pentru că au încălcat normele legale de acces în fosta fabrică, cinci persoane au fost sancţionate cu avertisment scris, iar alte trei – pentru că nu se află la prima faptă de acest fel – au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 500 de lei.

„Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte atenţionăm cetăţenii că zona este monitorizată de echipajele de jandarmerie, iar acestea vor interveni prompt ori de câte ori se constată apariţia unor încălcări ale legilor în vigoare. De asemenea, reamintim faptul că “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei”,atrag atenția jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax