Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prioritate pentru femei însărcinate și persoane cu copii mici, la case de marcat din magazine și parcări. Aprobare, la Senat

Publicat

Proiectul prin care femeile însărcinate sau persoane însoţite de copii cu vârsta până la 5 ani vor avea acces, cu prioritate, la casele de marcat ale unităţilor comerciale publice şi private şi la serviciile oferite de acestea, a fost adoptat luni de Senat.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 7 iunie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

Proiectul de act normativ mai prevede că în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile instituţiilor publice şi ale unităţilor comerciale publice şi private vor fi amenajate, rezervate şi semnalizate cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de femeile însărcinate şi/sau persoanele însoţite de copii cu vârsta până la 5 ani.

„Orice persoană care este martorul direct al încălcării prevederilor prezentei legi poate sesiza organelor abilitate săvârşirea acestei contravenţii”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari preponderent de la PNL.

Amenzi

Nealocarea locurilor de parcare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 20.000 şi 100.000 lei, nerespectarea obligaţiei de a le rezerva şi semnaliza – cu amendă între 2.000 şi 5.000 lei şi folosirea fără drept a acestor locuri de parcare – cu amendă între 500 şi 2.500 lei.

„Faptele prevăzute de prezenta lege nu constituie contravenţii dacă sunt săvârşite de către angajaţii Ministerului de Interne, Jandarmeriei Române, ai unităţilor medicale publice ori private, precum şi de către angajaţi ai Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă aflaţi în exercitarea atribuţiilor ori a obligaţiilor de serviciu”, se mai arată în propunerea legislativă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax