Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Privatizarea „Cupru Min”: Procedurile de vânzare vor putea fi reluate la patru luni după emiterea avizului de mediu

Publicat

Reluarea privatizării „Cupru Min” SA Abrud depinde de acordarea avizului de mediu de către ministerul de resort. Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu a precizat că în termen de patru luni după primirea acestui aviz, va putea fi începută din nou procedura de privatizare.

Reamintim că tranzacţia de preluare a exploatării de cupru din Apuseni a fost oprită, după ce Ministerul Economiei nu a ajuns la un acord cu firma canadiană care a câştigat licitaţia din martie, „Roman Copper”. Până la termenul limită de semnare a contractului, cele două părţi nu au putut ajunge la o înţelegere privind asigurarea unui depozit colateral în valoare de 32,27 milioane euro, necesar pentru garantarea investiţiilor de mediu, dar şi alte condiţii. Printre acestea, achitarea celor 200,7 milioane euro, contravaloarea acţiunilor, în de 30 zile de la emiterea avizului Consiliului Concurenţei şi autorizaţiei integrate de mediu. O altă condiţie impusă de minister a fost publicarea condiţiilor stabilite în contractul de privatizare.

„Cupru Min” are un capital social de 24,18 milioane de lei, iar exploatarea de la Roşia Poieni – Alba cuprinde peste 60% din rezervele de cupru ale României.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax