Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Privatizarea „Cupru Min” va fi reluată. Ministerul Economiei: Statul român are nevoie de „parteneri serioşi, potenţi şi de bună credinţă”

Publicat

Ministerul Economiei a decis că va relua privatizarea „Cupru Min” în perioada următoare  şi susţine că că statul român are nevoie de „parteneri serioşi, potenţi şi de bună credinţă în procesele de privatizare”.

Totodată, Ministerul Economiei precizează că negocierile pentru semnarea contractului de privatizare a societăţii Cupru Min s-au încheiat vineri, 6 aprilie, ora 24.00, fără ca părţile să ajungă la o întelegere.

Negocierile cu societatea Roman Copper s-au încheiat irevocabil, fără să se realizeze tranzacţia de vânzare a pachetului de acţiuni”, se menţionează în comunicat. Potrivit MECMA, reprezentanţii companiei Roman Copper nu au aderat la condiţiile solicitate de către statul român, solicitări ce au vizat plata integrală a contractului, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi clauzele referitoare la transparenţa acestui contract.

„Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri se va asigura că activitatea Cupru Min va continua în condiţii optime, reprezentanţii companiei începând demersurile pentru obţinerea urgentă a autorizaţiei de mediu”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul va relua în perioada următoare procesul de privatizare a „Cupru Min”, conform angajamentelor asumate în faţa FMI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax