Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pro Infrastructură: Circulaţia pe contrasens ar trebui să fie asimilată tentativei de omor. Unii șoferi o fac intenționat

Publicat

Asociaţia Pro Infrastructură a cerut joi ca circulaţia pe contrasens, pe autostrăzi sau alte drumuri cu separare de sens, să fie asimilată tentativei de omor, deoarece pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic.

De asemenea, Asociaţia solicită înăsprirea amenzilor şi pentru alte fapte cum ar fi depăşirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roşu, şofatul în stare de ebrietate.

Asociaţia Pro Infrastructură afăcut aceste solicitări  joi, pe contul de Facebook.

Postarea Asociației Pro Infrastructură

”Săptămâna trecută mai mulți șoferi au intrat pe contrasens INTENȚIONAT pe Autostrada A2.

Credem cu tărie că acest gest este unul CRIMINAL și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună știință pe un drum de viteză cu separație de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viața participanților la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancționată de codul rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare!

Solicităm autorităților responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor și/sau a sancționării penale și pentru alte fapte care pun siguranța oamenilor pe drum în mare pericol: depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roșu, șofatul în stare de ebrietate, depășirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva.

Suntem realiști însă: acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voință politică și nici măcar o largă colaborare, înțelegere și presiune din partea șoferilor și a societății în ansamblul ei în acest sens.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax