Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proba obţinută ilegal poate fi folosită doar în favoarea acuzatului. Amendament adoptat de comisia de revizuire a Constituţiei

Publicat

Un amendament la proiectul de modificare a Constituţiei, adoptat marţi de comisia de revizuire a legii fundamentale oferă posibilitatea de folosire a probelor obţinute ilegal exclusiv pentru cazul în care sunt în favoarea acuzatului.

„Este interzisă folosirea unei probe obţinute ilegal, cu excepţia cazului în care aceasta este folosită în favoarea celui acuzat”, se arată în noua formă a alineatului 14 al articolului 23 din iniţiativa de revizuire.

Iniţial, textul propus spre introducere suplimentar în textul legii fundamentale arăta: „Este interzisă folosirea unei probe obţinute ilegal”.

Amendamentul a fost formulat de senatorul PSD Ioan Chelaru şi adoptat în unanimitate de membrii comisiei de revizuire.

PDL nu participă nici marţi la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus, duminică, după şedinţa USL, că se doreşte până miercuri trecerea prin corpul de revizuire a Constituţiei, cu toate amendamentele, iar apoi trimiterea proiectului revizuit la Guvern, în timpul săptămânii, pentru a fi transmis Comisiei de la Veneţia.

sursa: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax