Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Probleme cu sistemul cardului de sănătate. NU funcționează de marți dimineața. Precizări de la CNAS

Publicat


card sanatateCasa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat marți dimineața că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă în toată țara, începând cu ora 8.30, din cauza „unor probleme de comunicații”. Casa transmite că „furnizorii pot opera în aplicațiile proprii serviciile prestate în modul „offline”, iar în momentul remedierii problemelor apărute se poate reîncepe transmiterea online a datelor de raportare”.

UPDATE: Problemele apărute marți dimineață la conectarea platformei informatice a sistemului de asigurări de sănătate (PIAS) au fost remediate la ora 12,30, a precizat Casa Națională de Asigurări de Sănătate. CNAS precizează că furnizorii de servicii medicale care au operat offline în aplicațiile proprii serviciile prestate au la dispoziție 72 de ore pentru a le urca în sistem online.

„Astăzi 3.11.2015 începand cu ora 8:30 platforma informatică PIAS este indisponibilă datorită unor probleme de comunicații.

Furnizorii pot opera în aplicațiile proprii serviciile prestate în modul „offline” iar în momentul remedierii problemelor aparute se poate reincepe transmiterea online a datelor de raportare.

CNAS va anunță pe site-ul propriu și pe toate mijloacele de comunicare momentul în care se vor remedia problemele”,arată CNAS.

Nu este pentru prima dată când CNAS anunță că sistemul nu funcționează. Vineri, 18 septembrie 2015, CNAS anunta că „începând cu ora 6.55, la sistemul de card – CEAS a aparut o defecțiune. Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni”.

Până la remediere, CNAS recomandă furnizorilor de servicii medicale introducerea cardului în cititor și tastarea PIN-ul de către asigurat, sistemul IT find pregatit să păstreze amprenta de timp și numărul de card folosit. De la momentul repunerii în funcțiune a sistemului CEAS, care va fi anunțat de CNAS, serviciile efectuate și operate în aplicatie de furnizori vor trebui încarcate Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în limita a 72 de ore.

După numai un weekend, sistemul cardului național de sănătate a încetat din nou să funcționeze luni, 21 septembrie, începând cu ora 16.30, după ce „la sistemul de  card – CEAS s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică în locația unde este amplasată Autoritatea de Certificare, potrivit unui anunț făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care sublinia ca „echipa de suport lucrează la remedierea acestei defecţiuni”.

surse: cnas.ro, hotnews,ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, Cosmin Toma, a făcut o demonstrație culinară de excepție la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani

Publicat

Bucătarul Cetății din Alba Iulia, cum îl știe toată lumea pe Cosmin Toma, a fost invitat la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani, la Antena1. În deschidere, Cosmin a cântat o melodie populară din zona județului Alba, ,,Mândra care-mi place mie”, iar apoi a trecut la treabă. Chef Toma a preparat ,,Fântâna Dragostei”, o fântână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la audieri, în Parlament. Florin Roman către Carmen Dan: Ați ordonat să fie bătuți românii. O să ajungeți lângă Dragnea

Publicat

Un scandal s-a iscat miercuri între deputatul de Alba Florin Roman și fostul ministru de interne al PSD, Carmen Dan.  Totul a început după ce ministrul Muncii a refuzat să răspundă cu DA sau NU la întrebările repetate ale PSD dacă va crește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PSD a decis în CEX boicotarea Guvernului Orban II: Liberalii vor fi puși în situația ridicolă să voteze împotrivă

Publicat

Liderii PSD au votat în ședința Comitetului Executiv al partidului să boicoteze învestirea Guvernului Orban II. Liderii PSD au votat miercuri să nu participe la ședința plenului reunit a Camerei Deputaților și Senatului din 24 februarie în care este programat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.  Boicotul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba a măsurat calitatea aerului din Sebeș. Ce valori au descoperit

Publicat

apm

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a efectuat în cursul zilei de miercuri, 19 februarie, determinări ale calității aerului în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș.  Măsurătorile au fost făcute în intervalul 11:45 – 13:00, în cartierul Mihail Kogălniceanu. Valorile măsurate nu au depășit limitele pentru dixid de azot, dioxid de sulf, iar valorile măsurate […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate