Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme la Alba pentru partidele conduse de Șoșoacă și Terheș. Listele de susținere depuse pentru consiliul județean, INVALIDATE

Publicat

Probleme pentru cele două partide extremiste, PNCR și SOS la Alba. Candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, dar și listele pentru consilieri județeni au fost respinse. 

Au fost respinse de Biroul Electoral Județean, din cauza neregulilor găsite în listele de semnături pentru susținerea candidaților. Decizia a fost luată pe 1 mai 2024 și poate fi contestată la Tribunalul Alba, în termen de 48 de ore.

Atât în listele depuse de partidele conduse de Cristian Terheș și Diana Șoșoacă, reprezentații BEJ au găsit probleme.

Foi identice sau incomplete la PNCR

Spre exemplu, la Partidul Național Conservator, în listele de semnături pentru susținerea candidatului la funcția de președinte de Consiliu Județean au fost găsite probleme precum:

Foi identice, adică liste duble. Semnăturile unor persoane apar pe mai multe foi.

”filele 213 și 2014 sunt identice, 215, 216 și 219 sunt identice, 2017, 218 și 157 sunt identice, 226 și 227 sunt identice”, au notat reprezentanții BEJ.

De asemenea, pe alte foi lipsesc mai multe date de identificare, precum lipsa domiciliu, date CI, anul nașterii, lipsa semnatură, sau sunt date oferite de către un minor.

La fel și în listele pentru candiații propuși la Consiliul Județean Alba. Și în ele au fost descoperite nereguli similare.

Pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a CJ cei la PNCR au strans 3275 semnături, iar 353 de semnături au fost invalidate. Drept urmare au rămas cu 2922 de semnături și nu au atins pragul minim de 3036 semnături necesare.

Iar pentru lista de consilieri județeni, doar 2927 de semnături au fost validate. Nici în acest caz nu au atins pragul de 3036 de semnături minime.

Astfel ambele candidaturi au fost respinse.

Date incomplete pe multe dintre listele completate pentru partidul lui Șoșoacă

În cazul partidului SOS condus la nivel central de senatoarea Diana Șoșoacă, zeci de foi cu semnături depuse la biroul din Alba sunt incomplete. Pentru funcția de candidat la conducerea Consiliului Județean Alba, zeci de foi cu semnături depuse aveau vicii.

Fie adresele erau incomplete, fie datele semnatarilor sunt incomplete, fie nu au semnaturile acestora.

Spre exemplu la zeci de file adresele sunt incomplete. Drept urmare, 1686 de semnături au fost invalidate. Asta înseamnă că au rămas cu doar 1852 de semnături validate, dar insuficiente pentru a atinge pragul minim.

La fel a fost și în cazul listelor pentru consilierii județeni. Zeci de foi nu au adresele complete, iar pe alte foi datele semnatarilor nu sunt complete.

Biroul electoral a invalidat 1408 de semnături, asta însemnă că au rămas cu doar 2056 semnături valide. Nici în acest caz candidaturile nu au fost validate.

Ambele partide au 48 de ore pentru a ataca decizia biroului electoral, la Tribunalul Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 02.05.2024 at 12:46

    Se vede că BEJ-ul a lucrat şi a lucrat bine. Dar la celelalte candidaturi, tot aşa s-o fi lucrat ? Dacă PSD-ul a adunat semnături pentru micşorarea tarifului la apă potabilă şi acele semnături se găsesc la candidaţi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax