Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probleme la Spitalul Judeţean Alba: Timpul de aşteptare al pacienţilor este prelungit din cauza unor erori la sistemul cardului de sănătate

Publicat

cas Conducerea Spitalului Judeţean Alba anunţ pacienţii că timpul de aşteptare pentru acordarea serviciilor medicale este prelungit din cauza sistemului pentru cardul de sănătate, ce prezintă erori şi este operat cu dificultate.

Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia anunță prelungirea timpilor de așteptare pentru operarea în sistemul informatic și solicită înțelegere din partea pacienților, transmit reprezentanţii unităţii medicale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a explicat că site-ul cnas.ro nu permite verificarea calității de asigurat a pacientului şi dacă are sau nu are card emis, iar sistemul informatic SIUI, după introducerea cardului, prezintă o eroare, ce nu permite înregistrarea serviciilor efectuate, în vederea validării acestora.

„Portalul Casei de Asigurări de Sănătate anunță că sistemul informatic este funcțional, dar în fapt este foarte greu de operat în acest sistem cu cardul de sănătate. Nu putem să facem internări decât cu mari eforturi de așteptare (interogând prin telefon sau prin e-mail personalul CAS Alba pentru confirmarea calitatii de asigurat), nu putem consulta și nu putem emite rețete. Pacienții nu au nici o vină, nu ar trebui să treacă prin așa ceva”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax