Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Probleme MARI de trafic rutier între Sebeș și Sibiu. Poliția Autostrăzi anunță accidentele și traficul îngreunat sau blocat, după bunul plac

Publicat

coloana coada masini trafic Perioada concediilor, în care valorile de trafic rutier au crescut, parcă a adâncit şi mai mult problemele de circulaţie din judeţul Alba, pe principalele drumuri naţionale, dar şi pe segmentele de autostradă Sebeș- Sibiu deviată pe DN în Cunţa – Săliște. Dacă şi pentru un drum scurt, de aproximativ 15 kilometri, între Alba Iulia şi Sebeş, şoferii ar trebui mai întâi să se intereseze cât ar putea sta în coloană, distanţele mai lungi, până la Sibiu şi, în unele zile, până la Cluj sunt adevărate teste de răbdare şi păstrare a calmului la volan.

UPDATE: Duminică, la ora 14.35, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, din cauza numărului mare de autovehicule, la ieşirea de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, în zona nodului rutier de la Cunţa, pe sensul de mers dinspre Sebeş, se circula în coloană (pe o distanţă de aproximativ doi kilometri).

Intersecţia cu sens giratoriu dintre autostradă şi drumul de legătură cu DN1 nu poate prelua în condiţii optime traficul intens de pe autostradă.

Pentru a evita ambuteiajele, polițiștii rutieri recomandă automobiliștilor ieșirea de pe autostradă la km 304, continuarea pe DN1, cu revenire pe autostradă la km 270, la Săliște. Reamintesc celor care încheie coloanele că trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie.

Prima „critică” este adusă de majoritatea şoferilor, autorităţilor. Nu uită nici de autostrada deschisă şi apoi demolată, iar acum cu termen de finalizare mai mult sau mai puţin cert, între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu). Dar nici de mult-aşteptata autostradă Sebeş-Turda, ale căror lucrări au fost întârziate din cauza autorizărilor de construcţii.

Dacă „localnicii” mai cunosc variante de ocolire, pe distanţe scurte cel puţin, alţi şoferi ajung în coloane pe kilometri buni, blocaţi, fără să ştie măcar ce se întâmplă. Participanţi la trafic, sâmbătă după-amiaza, au relatat, pentru Alba 24, că au parcurs distanţa Alba Iulia – Sibiu în două ore şi se consideră „norocoşi”.

Traficul a fost de coşmar şi în judeţul Alba,  de la Alba Iulia spre Sebeş, dar şi în zona Cunţa, la ieşirea de pe autostradă şi în judeţul Sibiu, sâmbătă, pe tot parcursul zilei.

TIR rasturnat Pe lângă numărul mare de maşini aflate în trafic, ce a aglomerat circulaţia la ieşirea de pe autostradă, a fost un accident în care au fost implicate două TIR-uri şi o maşină, în zona Miercurea Sibiului. Poliția Autostrăzi nu a semnalat producerea accidentului și faptul că traficul pe autostradă este blocat și îngreunat din cauza acestui lucru. Dacă s-ar fi anunțat imediat poate că mulți dintre cei care au vrut să se deplaseze pe ruta Deva- Sebeș- Sibiu ar fi preferat să găsească alte rute sau și-ar fi anulat deplasarea decât să își strice o zi de relaxare stând într-o colană cu orele Chiar dacă au fost poliţişti în zonă, dar şi angajaţi de la Drumuri Naţionale, maşinile au rulat bară la bară aproape pe tot parcursul zilei.

În plus, deși accidentul care a perturbat circulația la prânz, de/abia seara, Centrul Infotrafic Poliţia Română anunţa că DN1 nu putea prelua valorile de trafic de pe autostradă şi recomanda şoferilor prudenţă. În urmă cu două săptămâni un alt accident a produs probleme de circulație pe autostradă. Nu s-a anunțat nimic, iar în momentul în care reporterii sesizați de conducătorii auto au contactat polițiștii de la autostrăzi de la Biroul Săliște li s-a spus că nu au permisiunea șefilor să ofere informații despre un posibil accident.

Vezi şi FOTO-VIDEO ŞTIREA TA pe ALBA24: În coloană, la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş. Trafic de calvar şi pe autostradă şi pe DN1, spre Sibiu. Şoferii îşi testează din nou răbdarea la volan

Care ar putea fi variantele de ajutor pentru şoferi în astfel de situaţii? Exceptând problemele de infrastructură, ce nu pot fi rezolvate de pe o zi pe alta. Dacă unii dintre cei care fac drumuri des în această zonă se anunţă despre blocajele în trafic, pe grupurile organizate pe reţelele de socializare, poate o mai bună comunicare din partea Poliţiei Române ar fi utilă. În special în cazul anumitor evenimente produse pe autostradă, ce pot afecta traficul rutier şi despre care, dacă şoferii află din timp, ar putea decide să-şi amâne călătoriile sau să aleagă alte trasee.

Aşteptăm și opiniile Dvs, în comentarii la acest articol.

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Iulius

    duminică, 07.08.2016 at 17:16

    …votati la toamna tot cu ei!!!

  2. Florin

    duminică, 07.08.2016 at 17:19

    O tara de lumea a treia !!!
    Vina o poarta si soferii, vin unii pe autostrazi cu cel putin 180 si in flash-uri de parca ei ar fi Gabriel Oprea si li se raceste ciolanul. Daca esti intreg la cap si nu ai probleme cu stresul, respecti frumos legislatia si nu are ce sa se intample, nu pui in pericol nici viata ta si nici a celorlalti participanti la trafic.
    E drept, infrastructura lasa de dorit; cand conduci in atatea tari pe autostrazi si drumuri nationale puse foarte bine la punct iar apoi ajungi unde ajungi, in tara lui „scapa cine poate”.
    Iar unii „soferi”, si-o cam merita!
    Cand conduc in-afara Romaniei, toti stau cuminti, „cu capul la cutie” (n. respecta legislatia rutiera a tarii pe care o tranziteaza cu strictete) iar cum ajung in tara, se comporta ca maimutele, se iau la bataie in cozile din vama Nadlac, altii trec pe langa coloane si forteaza sa intre in fata…astia sunt scursurile societatii care se intorc acasa.
    Paradoxal, aceeasi romani din diaspora care ne-au cam salvat cand ne-a trecut glontul pe la ureche la cateva alegeri prezidentiale, dar degeaba. In loc sa ne civilizam si sa ne obisnuim cu a respecta legile si in Romania la fel ca in alte tari, dimpotriva, pe masura ce anii trec tara asta se prosteste din ce in ce mai mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax