Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Probleme pentru echipa lui Nicușor Stanciu, Slavia Praga. Acționarii chinezi amenință cu retragerea banilor, din cauza primăriei

Publicat

n

Slavia Praga, echipa la care joacă românii Nicolae Stanciu şi Alexandru Băluţă, ar putea avea mari probleme financiare – asta deoarece acţionarul principal al clubului, o firmă din China, este gata să retragă orice sprijin.

Decizia nu are nicio legătură cu performanţele grupării cehe care a fost lăudată după meciurile din grupele UEFA Champions League, unde le-a avut ca adversare pe Barcelona, Inter şi Borussia Dortmund.

Totul a fost provocat de o decizie politică a primărei oraşului Praga – primarul Capitalei, Zdenek Hrib a luat mai multe decizii care au enervat autorităţile chineze – a refuzat să expulzeze un diplomat din Taiwan şi a arborat drapelul tibetan la sediul primăriei. Ambele acţiuni au sfidat dorinţa oficialilor chinezi pentru care cele două regiuni sunt subiecte extrem de sensibile.

Mai mult, primarii din Taiwan şi Praga au semnat un acord de înfrăţire a celor două oraşe, iar acest tratat a fost picătura care a umplut paharul. Guvernul de la Beijing consideră Taiwanul drept o provincie rebelă, iar un asemenea act din partea autorităţilor pragheze reprezintă „o imixtiune în treburile interne şi un atac la adresa ideii de o singură China”, se arată într-un comunicat. 

Din acest motiv, chinezii vor să rupă orice relaţii cu oficialităţile din Praga – firma CEFC China a investit enorm nu doar în fotbal, ci şi în alte afaceri, de la imobiliare şi turism până la bănci şi fabrici de bere. Chinezii au cumpărat în 2015 60% din acţiunile clubului Slavia Praga, într-un moment în care situaţia financiară a clubului era extrem de precară. Acum în acte figurează o altă companie din China, CITIC Group, o companie de stat.

Susă: Digisport.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax