Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Probleme tehnice la înscrierea în programul Rabla Local 2023. Eroare la verificarea Captcha de pe platforma AFM

Publicat

Înscrierea în programul Rabla Local 2023 nu se poate face, luni dimineața, din cauza unor probleme tehnice pe care le are site-ul AFM.

Mai exact, utilizatorii au semnalat că verificarea „anti robot” (Captcha) de pe platforma de înscriere a Administrației Fondului de Mediu nu funcționează.

sursa foto: Cluj24.ro

sursa foto: Cluj24.ro

„Nu merge Captcha pentru înscrierea în programul Rabla Local pe AFM, iar la telefon nu răspunde nimeni.

Soluția e să se acceseze direct următorul link: https://inscrierionline.afm.ro/CasareAutoUzateInscrierePF/SelectareUAT făcând astfel bypass la captcha”, ne-a transmis un cititor Alba24.

UPDATE: Specialiştii de la Adminstraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lucrează, la ora actuală, la remedierea problemelor tehnice apărute la aplicaţia informatică dedicată programului „Rabla local”, a scris luni Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

„Momentan, colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu întâmpină probleme tehnice cu aplicaţia informatică şi lucrează la remedierea lor. Vom reveni cu informaţii în scurt timp”, a transmis MMAP.

Înscrierile la programul Rabla Local 2023 au început luni, la ora 10:00. Programul este disponibil la nivel național, dar se va desfăşura doar prin autorităţile publice locale care decid să participe. Potrivit ministrului Mircea Fechet, peste 500 de primării s-au înscris în programul Rabla Local.

Rabla Local este programul prin care românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei. Singura condiţie este că, timp de 3 ani de la obţinerea banilor, beneficiarul programului nu va putea cumpăra o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5. În cadrul programului Rabla Local, ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către autoritatea publică locală.

Condiții de înscriere a mașinilor în program

Este considerat eligibil autovehicului care:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale delegatului (primăria)
  • la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării
  •  are norma de poluare Euro 3 sau inferioară
  • conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor eutovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Condiții pentru proprietari

  • domiciliul sau reședința pe raza primăriei la care face solicitarea
  • să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat
  • să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului
  • să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax