Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Problemele de pe aeroporturile din Europa. Unde mai sunt anunțate greve ale personalului. LISTA

Publicat

Problemele de pe aeroporturile europene continuă în luna iulie. Sunt anunțate noi greve ale angajaților.

Întârzierile sau zborurile anulate din ultima perioadă au fost cauzate de criza de personal, de proteste ale angajaților aeroporturilor, care au revendicări salariale. În plus, în sezonul concediilor a crescut cererea de bilete de avion.

Potrivit unui raport al Federației europene a lucrătorilor din transporturi (ETF), în 2021 58,5% din angajații din aeroporturile europene au fost trimiși acasă. De asemenea, aproape 200.000 de angajați din domeniul aviației (piloți, însoțitori de zbor etc) și-au pierdut locurile de muncă. Într-o situație similară au fost angajații cu joburi temporare. Numărul total s-ar ridica la aproximativ un sfert de milion de oameni, scrie hotnews.ro.

Pe fondul acestei lipse de personal, companiile aeriene trebuie să facă față unei creșteri a cererii de bilete de avion care va ajunge la 82,7% din cea din 2019, potrivit estimărilor oficiale ale IATA.

Și acestei situații se adaugă protestele angajaților, care cer mai mulți bani, pe fondul creșterii inflației.

Franța

Lucrătorii grevişti ai aeroportului din Paris vor organiza o nouă grevă, în perioada 8-10 iulie, pentru a-şi promova revendicările salariale, potrivit g4media.ro. Aceștia au fost în grevă până în 3 iulie și nu sunt de acord cu creșterea salarială de 4% oferită de administrația aeroportului.

Personalul subcontractanţilor aeroporturilor din Paris planifică alte greve în perioada 13-17 iulie.

Sâmbătă, unul din cinci zboruri a fost anulat între orele 05:00 GMT şi 12:00 GMT. Air France a declarat că şi-a menţinut toate zborurile pe distanţe lungi şi 90% din serviciile pe distanţe medii.

Marea Britanie

Sute de angajați British Airways – aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick – pregătesc greve pentru că nu le-a fost anulată reducerea salariilor cu 10% din pandemie.

Acestea ar putea începe pe 7 iulie, când expiră preavizul obligatoriu.

Spania

În cele 10 aeroporturi în care operează Ryanair, personalul navigant va organiza greve în perioadele 12-15, 18-21 şi 25-28 iulie. Este vorba despre aeroporturile din Madrid, Barcelona, Mallorca, Malaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Girona, Ibiza și Santiago de Compostela.

Italia

Au anunțat proteste angajații companiilor Ryanair, EasyJet și Volotea. Salariații de la EasyJet au programat 8 zile de protest, două dintre ele având deja loc în weekend, pe 2 și 3 iulie. Restul calendarului de protest se desfășoară începând cu 15 iulie și continuă pe 16, 17, 29, 30 și 31 iulie, potrivit spotmedia.ro.

Suedia, Norvegia, Danemarca

Compania aeriană SAS a ajuns la un acord cu piloții pentru prelungirea, luni, a negocierilor, în speranța evitării unei alte greve.

Peste o mie de piloți din aceste țări intenționează să intre în grevă, dacă negocierile cu compania aeriană SAS eșuează. Dacă vor fi inițiate, protestele vor afecta aproximativ 30.000 de pasageri zilnic.

Transportul aerian a fost afectat, până acum, în țările menționate, dar și în Germania și în alte state.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax