Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Problemele ecologice care afectează râul Mureş şi variante de dezvoltare a zonelor din apropiere incluse într-un studiu sociologic din Regiunea Centru

Publicat

pod mures rau Problemele ecologice care afectează râul Mureş, dar şi posibile variante de dezvoltare a zonelor naturale din apropierea acestuia fac subiectul unui studiu regional. Cetăţenii care locuiesc în localităţi din zona străbătută de râul Mureş, în Regiunea Centru, respectiv din judeţele Alba, Harghita şi Mureş îşi pot exprima opinia privind tema amintită.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru elaborează, împreună cu o firmă de specialitate, un studiu regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru.

În cadrul studiului se vor realiza identificarea exactă a problemelor ecologice care afectează râul Mureş precum şi o analiză actualizată a situaţiei socio-economice în vederea utilizării potenţialelor pe care le are unul dintre cele mai mari râuri din România şi din Regiunea Centru.

Îmbunătăţirea calităţii apei, asigurarea biodiversităţii râului Mureş şi a albiei acestuia, prezervarea şi extinderea zonelor naturale, asigurând, pe de altă parte, o protecţie sporită pentru localităţile aflate pe malurile râului împotriva inundaţiilor sunt doar câteva dintre aspectele importante care urmează a fi analizate.

Astfel, vor fi evidenţiate soluţiile durabile la aceste probleme, dar şi evaluarea atentă a potenţialului de dezvoltare a zonei străbătute de râul Mureş în Regiunea Centru. Studiul va contribui la identificarea oportunităţilor de dezvoltare a judeţelor şi localităţilor din zona străbătută de râul Mureş, dar şi a mijloacelor de valorificare a acestora în contextul perioadei de programare 2014 – 2020.

„Studiul regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru” vizează judeţele Alba, Mureş şi Harghita – trei din cele șase judeţe ale Regiunii Centru. Identificarea problemelor comune, precum şi a intereselor ce unesc autorităţile publice locale reprezintă de fapt o nouă provocare interjudeţeană privind perspectivele de dezvoltare din Regiunea Centru. Acest mod de abordare se încadrează foarte bine în cerinţele Uniunii Europene cu privire la finanţarea proiectelor integrate, transmit organizatorii.

În cadrul acestui studiu se elaborează o analiză sociologică pentru consultarea populaţiei privind propunerile locuitorilor legate de râu pentru dezvoltarea localităţilor lor, investigarea percepţiilor locuitorilor despre râul Mureş, modul de utilizare de către populaţie al Mureşului în prezent şi cel dorit în viitor, modul de implicare al locuitorilor în proiecte legate de Mureş.

Elaboratorii studiului adresează rugămintea tuturor locuitorilor din localităţile traversate de râul Mureş din judeţul Alba de a răspunde chestionarului on-line care poate fi accesat aici. Chestionarul poate fi completat până la data de 31 iulie.

Răspunsurile sunt confidenţiale, iar chestionarul anonim. Rezultatele studiului vor fi publicate ulterior pe pagina de internet a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru în decursul lunii decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax