Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procedura de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar în spaţiile publice ar putea fi aplicată din nou. Decizie la instanţă

Publicat

parcare_pe_trotuar Procedura de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar în spaţiile publice ar putea fi aplicată din nou. Prin decizie a instanţei, Guvernul ar putea fi obligat să adopte în regim de urgență, normele corespunzătoare, după ce acestea vor fi elaborate de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unei decizii a Curții de Apel București, Ministerul de Interne are la dispoziție 30 de zile, din momentul în care decizia rămâne definitivă, să elaboreze procedurile de ridicare a mașinilor oprite sau staționate ilegal pe carosabil. Ulterior, Guvernul are la dispoziție alte 30 de zile pentru elabora regulamentul de ridicare.

Deocamdată, decizia nu este definitivă, dar Primăria Sectorului 1 cere punere în aplicare a acesteia de îndată.

Ridicarea mașinilor a fost supendată, după ce instanța supremă a decis că nu este de competența consiliilor locale să decidă astfel de măsuri.

Primăria Sectorului 1 a dat însă în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne și, acum, a avut câștig de cauză în primă instanță.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate