Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Procedura FINALĂ de implementare a Start-Up Nation, trimisă la publicare. Câți bani se dau pentru înființarea unui loc de muncă

Publicat

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a trimis spre publicare la Monitorul Oficial procedura finală de implementare a programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-up Nation – România, precum anexele acesteia, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Programul Start-Up Nation este una dintre cele mai aşteptate măsuri gestionate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului! Am încredere că, împreună cu STS, vom putea anunţa cât mai curând deschiderea oficială.

Până atunci, antreprenorii care doresc să aplice pentru ediţia din acest an îşi pot pregăti din timp cererile de finanţare, pe baza documentelor publicate astăzi.

Totodată, mulţumim reprezentanţilor mediului de afaceri, care au contribuit semnificativ la definitivarea acestora”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, citat de Agerpres.

Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înfiinţate, în condiţiile prevăzute în procedura de implementare.

Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute.

Câți bani se pot obține

Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pentru aplicanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocaţie Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Înscrierea proiectelor, în vederea obţinerii finanţării, se va efectua exclusiv online pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Data de lansare se va comunica pe site-ul instituţiei cu cel puţin 3 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis. Aplicaţia va rămâne deschisă timp de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 11 miliarde de lei.

Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora.

Aplicanţii nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului. Se estimează un număr de 50.000 de beneficiari pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 5.000 pentru Pilonului II – Start-up Nation Diaspora.

Schema este valabilă până la 31 decembrie 2027, iar plăţile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2028.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax