Connect with us
Publicitate

BLAJ

Proces între două biserici din Blaj pentru o casă parohială. De ce au fost dați în judecată greco-catolicii de către ortodocși

Publicat

cruce catedrala

Două parohii din Blaj, Parohia Ortodoxă Izvoarele și Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică se luptă în instanță pentru Casa Parohială Izvoarele. 

Inițial casa parohială în cauză a aparținut Parohiei Greco-Catolice, până în anii 1940, apoi a fost folosită de Parohia Ortodoxă. 

Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică a făcut o cerere pentru a intra în posesia imobilului, către Comisia Specială de Retrocedare a unor Bunuri Imobile care au Aparținut Cultelor Religoase din România.

În anul 2022, Comisia a dat dreptate Parohiei Greco-Catolice și a precizat că greco-catolicii pot folosi casa parohială din Izvoarele Blaj.

Drept urmare, Parohia Ortodoxă Izvoarele, a dat în judecată, Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică, Comisia Specială de Retrocedare a unor Bunuri Imobile care au Aparținut Cultelor Religoase din România și mitropolia greo-catolicilor.

Parohia ortodoxă cere anularea anularea deciziei din data de 30 iunie 2022, prin care Comisia a precizat că grec-catolicii pot folosi parohia.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, dosarul fiind înregistrat 7 octombrie 2022. Momentan nu a primit un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax