Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proces la Curtea de Apel Alba Iulia: Un tânăr care a ucis cu sânge rece un taximetrist vrea să fie rejudecat. Motivele

Publicat

Marian-Dănuț Rața este unul dintre cei patru tineri, care în total au primit 66 de ani de închisoare pentru o crimă pe care au comis-o în 2013. Atunci, la granița dintre Sibiu și Brașov, după o noapte de petrecere în club, tinerii l-au omorât pe un taximetrist de 63 de ani. 

Marian Rață a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, în 2013, la 26 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Dosarul a ajuns și la ICCJ, unde magistrații au respins apelul tinerilor și au păstrat sentința de la Alba Iulia. 

Acum, la peste 7 ani de la sentința definitivă, Rață, vrea rejudecarea dosarului, deoarece crede că fapta sa a fost încadrată greșit și i-a fost îngrădit dreptul la apărare.

Mai exact, Rața, a formulat o cale extraodinară de atac, iar un nou dosar pe numele său a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Pe lângă că i-a fost îngradit dreptul la apărare, acesta mai susține că el a fost condamnat pentru omor deosebit de grav, dar consideră că fapta sa a fost tâlhărie urmată de moartea victimei, au declarat reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia pentru alba24.ro.

Un prim termen în proces va avea loc pe 27 iulie.

Ce s-a întâmplat în urmă cu șapte ani

Gheorghe Mare, un taximetrist din Sibiu, a plecat la serviciu joi dimineață, pe 14 februarie 2013. Câteva zile mai târziu, sâmbătă, 16 februarie, trupul său a fost descoperit în portbagajul mașinii sale, între Brașov și Sibiu.

În noaptea de 14 spre 15, taximetristul a luat într-o cursă patru tineri: pe Marius-Dănuț Rața, Gabriel Pap, Horaţiu Toacşe şi Eugen Cloca Cândea. Cei patru au plecat dintr-un club, dar pentru că nu aveau bani de tren să se întoarcă acasă, în Făgăraș, s-au decis să se urce într-un taxi.

S-au urcat în taximetrul condus de Gheorghe Mare, iar pe o bună perioadă de drum, și-au dat mesaje prin care au plănuit cum să îl omoare pe bărbat.

La un moment dat, bărbatul a fost ştrangulat cu centura de siguranţă și băgat în portbagaj. Bărbatul era încă în viaţă iar tinerii au povestit ulterior, la audieri, cum îi auzeau respiraţia îngreunată şi mişcările făcute de acesta, în portbagajul maşinii.

Unul dintre ei s-a urcat la volanul taxiului şi au mai mers aproximativ o jumătate de oră, după care maşina s-a împotmolit iar cei patru au abandonat-o şi au plecat acasă cu maşini de ocazie.

Pe lângă Rață, Gabriel Cosmin Pap a primit 22 de ani de închisoare, Horaţiu Florin Toacşe 9 ani de închisoare iar Eugen Ioan Cloca Cândea, 12 ani de închisoare.

sursă foto: captură ecran Youtube – adevărul Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 27.06.2020 at 13:17

    Auzi acolo . N-a fost omor grav ci doar talharie. Soferul o fi murit de frica ? Omorul e omor si trebuie pedepsit exemplar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate