Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proces la Curtea de Apel Alba Iulia: Un tânăr care a ucis cu sânge rece un taximetrist vrea să fie rejudecat. Motivele


Publicat

Marian-Dănuț Rața este unul dintre cei patru tineri, care în total au primit 66 de ani de închisoare pentru o crimă pe care au comis-o în 2013. Atunci, la granița dintre Sibiu și Brașov, după o noapte de petrecere în club, tinerii l-au omorât pe un taximetrist de 63 de ani. 

Marian Rață a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, în 2013, la 26 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Dosarul a ajuns și la ICCJ, unde magistrații au respins apelul tinerilor și au păstrat sentința de la Alba Iulia. 

Acum, la peste 7 ani de la sentința definitivă, Rață, vrea rejudecarea dosarului, deoarece crede că fapta sa a fost încadrată greșit și i-a fost îngrădit dreptul la apărare.

Mai exact, Rața, a formulat o cale extraodinară de atac, iar un nou dosar pe numele său a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Pe lângă că i-a fost îngradit dreptul la apărare, acesta mai susține că el a fost condamnat pentru omor deosebit de grav, dar consideră că fapta sa a fost tâlhărie urmată de moartea victimei, au declarat reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia pentru alba24.ro.

Un prim termen în proces va avea loc pe 27 iulie.

Ce s-a întâmplat în urmă cu șapte ani

Gheorghe Mare, un taximetrist din Sibiu, a plecat la serviciu joi dimineață, pe 14 februarie 2013. Câteva zile mai târziu, sâmbătă, 16 februarie, trupul său a fost descoperit în portbagajul mașinii sale, între Brașov și Sibiu.

În noaptea de 14 spre 15, taximetristul a luat într-o cursă patru tineri: pe Marius-Dănuț Rața, Gabriel Pap, Horaţiu Toacşe şi Eugen Cloca Cândea. Cei patru au plecat dintr-un club, dar pentru că nu aveau bani de tren să se întoarcă acasă, în Făgăraș, s-au decis să se urce într-un taxi.

S-au urcat în taximetrul condus de Gheorghe Mare, iar pe o bună perioadă de drum, și-au dat mesaje prin care au plănuit cum să îl omoare pe bărbat.

La un moment dat, bărbatul a fost ştrangulat cu centura de siguranţă și băgat în portbagaj. Bărbatul era încă în viaţă iar tinerii au povestit ulterior, la audieri, cum îi auzeau respiraţia îngreunată şi mişcările făcute de acesta, în portbagajul maşinii.

Unul dintre ei s-a urcat la volanul taxiului şi au mai mers aproximativ o jumătate de oră, după care maşina s-a împotmolit iar cei patru au abandonat-o şi au plecat acasă cu maşini de ocazie.

Pe lângă Rață, Gabriel Cosmin Pap a primit 22 de ani de închisoare, Horaţiu Florin Toacşe 9 ani de închisoare iar Eugen Ioan Cloca Cândea, 12 ani de închisoare.

sursă foto: captură ecran Youtube – adevărul Sibiu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    sâmbătă, 27.06.2020 at 13:17

    Auzi acolo . N-a fost omor grav ci doar talharie. Soferul o fi murit de frica ? Omorul e omor si trebuie pedepsit exemplar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020, etapa specială: Au fost publicate primele rezultate. Contestații, de la ora 14.00

Publicat

Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională, etapa specială, au afişate joi, 2 iulie. Acestea sunt în format anonimizat al numelui candidaților.

Vezi AICI rezultatele elevilor din Alba.

AICI, rezultate actualizate pe țară.

Contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

SUBIECTE și BAREME la examen:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 – etapa specială – proba scrisă de Matematică:

SUBIECT Matematică

BAREM Matematică

Vezi şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2020, etapa specială: Bareme pentru subiectele de la Română. Doar trei candidaţi au susţinut proba în Alba

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

TITULARIZARE 2020: Examenul poate fi organizat. Legea pentru deblocarea concursului național a fost promulgată

Publicat

examen profesor

Legea care prevede deblocarea concursului de Titularizare 2020 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020.

Ordonanța prevede exceptarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română de la suspendarea aplicată în cazul altor instituții și autorități publice, pe durata stării de alertă, scrie edupedu.ro.

Concursul national de Titularizare a fost suspendat la mijlocul lunii iunie, prin ordin de ministru, toate activitățile programate în calendarul de mobilitate fiind blocate din 18 iunie.

Potrivit calendarului inițial, proba scrisă la Titularizare 2020 era programată în 15 iulie.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cozi infernale la intrarea în Grecia, dinspre Bulgaria. Român plecat în concediu: ”Un kilometru în două ore”

Publicat

Cozi de 5-6  kilometri pe sensul de trecere spre Grecia, la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la granița bulgaro-elenă.

”La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km.Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu ma asteptam sa fie atit de aglometat.Vom reveni cu detalii” a scris Laura Elena Tantana pe grupul de Facebook Vacante in Grecia: Info utile.

”La Calafat am trecut de dimineață la ora 4:30 în 15 min spre Bulgaria. S-au cerut declarațiile, dar dacă nu aveai îți dădeau ei de completat. Traseu pe E79 Dimovo – Montana – Vratsa – Botevgrad – Sofia – Kulata. Plin de politie după Sofia, mai ales la ieșiri din tuneluri și foarte aglomerat.
Am ajuns la Kulata la 9.30, dar e coadă pe autostrada de 6 km. De vis!  🙁 . UPDATE: Am făcut un km în 2 ore” a scris pe același grup Răzvan Gavrilescu.

MAE român i-a avertizat miercuri pe românii care merg în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene – Kulata-Promachonas.

Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic, prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

Foto: Răzvan Gavrilescu – Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Altex România angajează peste 1.000 de persoane. Plan de extindere și modernizare la nivel național

Publicat

altex

Altex România va angaja în viitorul apropiat peste 1.000 de persoane. Procesul de angajare face parte dintr-un plan mai mare al retailerului electro-IT pentru modernizarea și extinderea rețelei de magazine la nivel național. 

Potrivit wallstreet.ro, pozițiile deschise pentru angajare sunt disponibile în toate magazinele din țară, dar și în centrele logistice, precum: casieri, consultanți vânzări, responsabili service, responsabili online, șef raion, responsabil financiar, director de magazin, director adjunct de magazin, picker, stivuitorist, manipulant marfă.

„Într-o perioadă plină de incertitudini, cu blocaje financiare pe toate palierele, ne-am asumat responsabilitatea de a susține redresarea economiei românești prin continuarea planului investițional și accelerarea procesului de angajare.

Pentru noi, evoluția business-ului este prioritară, alocând peste 27 milioane de euro din fonduri proprii pentru a deschide noi centre de retail în toată țara și, implicit, peste 1.000 de noi locuri de muncă.

Suntem nerăbdători să-i cunoaștem pe viitorii colegi, care vor fi parte din misiunea noastră de a asigura accesul românilor la tehnologii de ultimă oră și nu numai”, a declarat Edvin Abdulachim, director comercial, citat de wallstreet.ro.

Compania oferă noilor angajați cursuri de perfecționare pe vânzări, consultanță conercială, dar și bonusuri de performanță.

sursă: wallstreet.ro.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate