Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proces la Curtea de Apel Alba Iulia: Un tânăr, care a violat și ucis o bătrânică, nu este de acord cu pedeapsa primită

Publicat

Un tânăr care a comis o crimă înfiorătoare a făcut apel la decizia judecătorilor din prima instanță, iar dosarul de omor calificat a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Este vorba despre un caz care s-a judecat în primă instanță la Tribunalul Hunedoara, iar după o decizie în data de 23 februarie, inculpatul, Alexandru G., a făcut apel. 

Instanța superioară care va judeca apelul este Curtea de Apel Alba Iulia, dosarul fiind înregistrat în 16 martie, iar o primă ședință de judecată va avea loc 4 aprilie.

După decizia din prima instanța, motivarea judecătorilor a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, victima o bătrânică de 87 de ani era imobilizată la pat, după ce suferise o fractură de bazin. Cei care aveau grija de ea erau mai mulți vecini care faceau parte din același cult religios cu femeia.

Cu o noapte înainte de crimă, acesta a fost vizitată, de câteva persoane, care au închis ușa și au lasat-o pe bătrână să doarmă.

”În seara zilei de 04.06.2022, inculpatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu alţi tineri, fiind ziua de naştere a martorului (…), iar după intervenţia unui echipaj de poliţie, în jurul orelor 00.30-1.00, au plecat fiecare spre casă.

Martorul (…) a declarat că, după intervenţia echipajului de poliţie, a plecat spre locuinţa sa împreună cu tatăl, unchiul şi vărul său dar şi cu inculpatul Alexandru G.

Inculpatul se afla în stare avansată de ebrietate, a stat o perioadă de timp la locuinţa martorului iar apoi a plecat de la domiciliul acestuia. Starea avansată de ebrietate este confirmată şi de martorii(…)

După ce a plecat de la domiciliul martorului, inculpatul a trecut pe lângă locuinţa victimei şi a hotărât să intre în casă pentru a sustrage bunuri (după cum el însuşi declară). Inculpatul a intrat în casă, chiar în camera în care dormea victima, pe un geam închis dar pe care l-a forţat, profitând de faptul că era un geam mai vechi.

Văzând-o în pat, inculpatul a renunţat să mai caute bunuri şi a decis să întreţină relaţii sexuale cu victima (…), care avea vârsta de 87 de ani şi era imobilizată la pat încă din data de 18.03.2022.

Inculpatul a reuşit să întreţină relaţii sexuale cu victima care nu a putut să opună rezistenţă şi, pentru că ţipa, a lovit-o în zona capului de patru-cinci ori (declaraţia inculpatului) şi i-a astupat gura cu mâna, iar când a văzut că nu mai mişcă a ieşit pe geam şi a plecat acasă, având grijă să închidă geamul.

Momentul în care inculpatul a pătruns în curtea imobilului, în jurul orei 04:00, a fost surprins de camera de supraveghere amplasată în curtea imobilului. Din imaginile înregistrare se observă că acesta poartă articolele de îmbrăcăminte pe care ulterior le-a predat organelor de poliţie şi care prezintă urme de substanţă brun-roşcată”, se arată în motivarea instanței.

În fața anchetatorilor acesta a recunoscut faptele și a fost condamnat la 18 ani închisoare cu executare.

Momentan acesta se află încarcerat la Aiud unde așteaptă desfășurarea prcesului de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 20.03.2023 at 16:04

    Nebunule, instanţa te judecă după fapte, nu după ce declari tu. Bravo !

  2. Horea

    marți, 21.03.2023 at 17:36

    inchisoare pe viata pentru cei care abuzeaza batrani si copii care nu se pot apara .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax